Muğla 4. Dünya Kadın Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Muğla 4. Dünya Kadın Yürüyüşü

Muğla 4. Dünya Kadın Yürüyüşü

4. Dünya Kadın Yürüyüşü MUĞLA, yoksulluk ve kadına yönelik şiddetle mücadele eden grupları bir araya getiren ve 6 Mart'ta Nusaybin'den başlayan Dünya Kadın Yürüyüşü'ne ev sahipliği yaptı.

14.03.2015 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

4. Dünya Kadın Yürüyüşü

MUĞLA, yoksulluk ve kadına yönelik şiddetle mücadele eden grupları bir araya getiren ve 6 Mart'ta Nusaybin'den başlayan Dünya Kadın Yürüyüşü'ne ev sahipliği yaptı. 5 yılda bir düzenlenen yürüyüş, 17 Ekim'de Portekiz'in Coimbra kentinde tamamlanacak.

Almanya, Sırbistan, Fransa, İspanya'dan gelen kadınların da bulunduğu Dünya Kadın Yürüyüşü'nün Muğla ayağı için Tayyare Kavşağı'nda toplanan grup, davul ve zurna eşliğinde halay çekti. 'Evde, işte, sokakta, kadın emeği sömürüsüne direniyoruz' pankartı açılırken, 'İffetime ve fıtratıma karışma', 'Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa', 'Erkek vuruyor, devlet koruyor' sloganları atıldı. Mor bayraklarla kadına yönelik şiddet protesto edildi.

Tayyare Kavşağı'ndan yürüyüşe geçen grup, Cumhuriyet ve İsmet Çatak Caddeleri'nden Saburhane Meydanı'na geçti. Burada 'şiddet gören bütün kadınların anısına' lokma döktürüldü. Etkinliğin ardından gruptakiler, tekrar aynı istikametten yürüyerek Sınırsızlık Meydanı'nda toplandı. Dünya Kadın Yürüyüşü eyleminin geçişini temsilen plaket çakılmasının ardından, Menteşe Halk Pazarı'nda düzenlenen panayır, serbest kürsü ve forumun ardından sona erdi.

Etkinlik kapsamında, 15 Mart tarihinde saat 11.00'de Aydın'ın Didim İlçesi'ndeki cemevinden 8 Mart Emekçi Kadınlar Parkı'na yürüyüş gerçekleşecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla 4. Dünya Kadın Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement