Muğla'da Kadınlar Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Kadınlar Yürüdü

Muğla\'da Kadınlar Yürüdü

Muğla Kadın Platformu üyeleri, '25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenledi.

25.11.2014 16:39

Muğla Kadın Platformu üyeleri, '25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenledi. Yüzlerce kadın, 'İnadına hayat, inadına sokak' sloganı attı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasının kapısına 'Görevini yapmadığı için kadınlar tarafından kapatılmıştır' pankartı astı.

Muğla'da, Kadın Platformu üyeleri tarafından, '25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binası bahçesinde basın açıklaması yapıldı. 'Kaç-ak saraya değil, kadınlara bütçe' dövizlerinin taşındığı eylemde grup adına açıklamada bulunan Eğitim-Sen Muğla Şubesi Kadın Sekreteri Dilek Gedik, savaşa, tacizlere, tecavüzlere, istismarlara ve katliamlara sessiz kalmayarak, yaşamın her alanını dönüştürme çabası içerisinde olacaklarını söyledi.

'FITRATA TERS OLAN AKP ZİHNİYETİDİR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'kadınlar ile erkeklerin eşit olması fıtrata terstir' açıklamasına tepki gösteren Gedik, "AKP'nin gerici yasalarından, baskı, sürgün ve yıldırma politikalarından korkmuyoruz. Bu ülkede 10 yaşındaki çocukların ortaöğretimde başları kapatılırken, 12 yaşında çocuklar gelin olurken, 16 yaşında tecavüze uğrarken ve mahkemelerde haksız tahrik indirimi yapılırken biz sesimizi çıkarmayacak mıyız? Bugün susmak demek suça ortak olmak demektir. Yarın çocuklarımızın yüzüne bakamamak demektir. Öte yandan hazırlanan 2015 bütçesi ile kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal alanda karşılaştıkları cinsiyet ayrımcılığı pekiştirilmektedir. Bu bütçe kapitalizmin beden ve yeni iş gücü rejimi oluşturma politikalarının izlerini taşımaktadır. Bu bütçe kadınları yok sayan sermayenin bütçesidir. Cumhurbaşkanı, 'kadınlarla erkeklerin eşit olması fıtrata terstir' diyerek toplumsal alanda kadınları bir kez daha soyutlamıştır. Fıtrata ters olan kadın-erkek eşitliği değil AKP zihniyetidir. Ortada bu kadar çok sorun varken iktidarın bir kadın bakanlığı bile yok" dedi.

'GERÇEK ADELET İSTİYORUZ'

Gedik, gerçek adalet istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Toplumda kadınlardan gelen taleplerin devlet politikasına dönüşmesini sağlayacak resmi mekanizmalar oluşmasını talep ediyoruz. Evimize, parkımıza, sokağımıza, kentimize, doğamıza, tohumlarımıza sahip çıkıyoruz. Yaşamın her alanından parklardan, mahallelerden, işyerlerinden, üniversitelerden, meslek gruplarından, sendikalardan örgütlü örgütsüz kadınlar olarak kadına yönelik her türlü şiddete, AKP'nin kadınlar ve gençler üzerinde kurduğu ahlak baskısına, her gün onlarca kanının öldürülmesine, kadın bedeni üzerinden uygulanmak istenen gerici politikalara karşı meydan okuyoruz. Bizi gören bizim taleplerimizi esas alan politikalar yapılsın ve hayata geçirilsin istiyoruz. Gerçek adalet istiyoruz. Bizi eğitim, sağlık, hukuk ve istihdam politikaları ile geleneksel, kutsal aile mitleri ile kuşatma çabasında olanlara karşı emeğimiz ve bedenimiz üzerinde kurumaya çalışılan denetime karşı çıkmaya, örgütlenmeye, değiştirmeye ve mücadele etmeye devam edeceğiz."

Gedik'in konuşmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasının kapısına 'Görevini yapmadığı için kadınlar tarafından kapatılmıştır' pankartı asıldı. Kadınlar, 'İnadına hayat, inadına sokak' sloganı attıktan sonra olaysız dağıldı.

Eylemde, KESK Kadın Meclisi, TEZ KOOP İş Sendikası, Tabip Odası- Karya Kadın Derneği, Emek Benim Kadın Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği, Akdeniz Yeşilleri Derneği, CHP Kadın Kolları, SYKP, Vegan Feministler, Feminist Çalışma Grubu, ÖDP ve EMEP üyeleri hazır bulundu. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla'da Kadınlar Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement