Muhtarlardan Organ Bağışına Destek - Son Dakika
Güncel

Muhtarlardan Organ Bağışına Destek

Muhtarlardan Organ Bağışına Destek

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen organ bağış kampanyasına destek sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

17.08.2014 15:52  Güncelleme: 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Bölgesi Organ Bağış Koordinatörü ve İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz ve ekibinin de katıldığı 2 gün süren toplantıda, konfederasyon üyeleri başkanlar, kampanyalara tam destek verme kararı aldı.

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen organ bağış kampanyasına destek sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıda, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu üyeleri bir araya geldi. Toplantıya ayrıca ev sahibi Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, Ege Bölgesi Organ Bağış Koordinatörü ve İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz ve ekibi, Simav'ın AK Partili Belediye Başkanı Süleyman Özkan, il genel meclisi üyeleri, Simav Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Sayit Yüzbaşıoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ilçeye bağlı belde belediye başkanları da katıldı. Dün (cumartesi) başlayan toplantı bugün öğlende son buldu. Toplantıya katılanlar, şifalı sularıyla ünlü Eynal Kaplıcalarında konakladı. Türkiye Mutarlar Konfederasyonu üyeleri toplantıda sonunda organ bağışı için düzenlenecek kampanyalara tam destek verme kararı aldı.

ANLAŞMA NAKİL BEKLEYENLERİ SEVİRDİRDİ

Ege Bölgesi Organ Nakli Koordinatörü Bediha Türkyılmaz, Simav'da muhtarlarımızla vardığımız anlaşma Türkiye'de organ nakli bekleyen 30 bin kişiye umut ışığı olacaktır. Organ nakli bekleyen 30 bin kişinin 20 bini böbrek, 400 kadarı kalp, 3 veya 4 bin kadarı da kornea nakli bekleyen vatandaşlarımIZ. Organ nakli konusunda muhtarlarımızın bize destek vaadinde bulunmaları bizimle birlikte 30 bin kişiyi de sevindirmiştir dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE PROTOKOL İMZALANACAK

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, Türkiye'nin muhtarları olarak organ nakli kampanyasına gönüllülük esasına göre tam destek vereceğiz. İzmir İl Sağlık Müdürümüz ve Ege Bölgesi Organ Nakli Koordinatörümüz ile Simav'da anlaşmaya vardık. Bu anlaşmamızı yakında bir mutabakat metnine dönüştürerek Sağlık Bakanlığı ile resmi protokol imzalayacağız. Ancak biz organ bağış kampanyasına desteğimizi Simav'dan tüm Türkiye'ye ilan ediyoruz dedi.

İlçe Belediye Başkanı Özkan, Konfederasyon Başkanı Hüseyin Akdeniz, Ege Bölgesi Organ Bağış Koordinatörü Bediha Türkyılmaz ile toplantıya öncülük yapan Simav Muhtarlar Derneği Başkanı Raif Adıgüzel ile Kütahya Muhtarlar Derneği Başkanı Salih Zeki Arıya'ya günün anısına birer porselen fincan takımı hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muhtarlardan Organ Bağışına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement