Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mursi'nin Yargılanması

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi ve 35 kişinin "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması, "iddianamenin okunmasının tamamlanması" için yarına ertelendi.

18.11.2014 19:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 35 kişinin "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması, "iddianamenin okunmasının tamamlanması" için ertelendi.

Kahire'deki Polis Akademisinde görülen davanın bugünkü duruşmasında okunan savcılık iddianamesinde, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) "düşmanlarla vatan aleyhinde iş birliği yaptığı" öne sürüldü.

"Dış güçler" adına çalıştıkları suçlaması yöneltilen İhvan üyelerinin iş birliği yaptıkları arasında ABD, Türkiye, Katar ve İran'ın yanı sıra Hamas ve Hizbullah hareketlerinin de bulunduğu iddia edildi.

Bu arada iddianame okunurken salonda zaman zaman avukatlar ile savcı arasında tartışmalar yaşandı. Savcının iddianamesinde, İhvan'ın tarihine uzun bir bölüm ayırması ve eski dönemlerde yaşandığı öne sürülen olayları aktarması nedeniyle avukatlar, bunun davayla ilişkisinin olmadığını savunarak tepki gösterdi.

Savcının iddianamesindeki bazı bölümleri okurken yaptığı yanlışlıklar üzerine sanık kafesindeki Mursi'nin de savcıya tepki göstererek, "Bu, okumasını bilmiyor, tarihi nasıl bilecek?" dediği duyuldu.

Mahkeme heyeti daha sonra savcılığın davaya ilişkin iddianamenin okunmasının tamamlanması için duruşmayı yarına erteledi.

Mursi ve 35 kişi "Devletin çıkarlarına zarar vermek amacıyla Hamas, Lübnan'daki Hizbullah örgütü ve İran Devrim Muhafızları'yla suç amaçlı iş birliği" yaptıkları iddiasıyla haklarında söz konusu dava açılmıştı. Davadaki 36 sanıktan 22'si tutuklu, 14'ü ise gıyaben yargılanıyor. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement