Mursi'ye 20 Yıl Hapis Cezası Verilmesi - Son Dakika
Yerel

Mursi'ye 20 Yıl Hapis Cezası Verilmesi

AK Parti Mardin İl Başkanı Bahattin Uncu, "Mısır'daki askeri cunta, uydurma bir suçla Mursi'ye 20 yıl hapis cezası vermekle dünyayla alay etmiştir" dedi.

24.04.2015 15:28

AK Parti Mardin İl Başkanı Bahattin Uncu, " Mısır'daki askeri cunta, uydurma bir suçla Mursi'ye 20 yıl hapis cezası vermekle dünyayla alay etmiştir" dedi.

Mısır eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 20 yıl hapis cezasına çarptırılmasına tepki gösterdi.

Uncu, yaptığı açıklamada, Mısır'da seçimle işbaşına gelmiş bir cumhurbaşkanının diktatörlere has dayanıksız suçlamalarla haksız yere mahkum edildiğini söyledi.

Mısır yönetiminin bu kararla dünya ile alay ettiğini ileri süren Uncu, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi, 3 Temmuz 2013' te halkın desteğine rağmen devrildi. Askeri cunta, dünyanın sahte demokrat ülkelerini de arkasına alarak adaletsizlik tırpanını bütün hızıyla çalıştırıyor. Bütün dünyanın gözlerinin içine baka baka, dünyayla alay ederek ard arda toplu idam kararlarını ve katliamlarını verdi. Haktan,halktan, adaletten tüyleri diken diken olan bu mekanizma şimdide uydurma bir suçla Mursi'ye 20 yıl zindan cezası verdi. Mısır'daki askeri cunta, uydurma bir suçla Mursi'ye 20 yıl zindan cezası vermekle dünyayla alay etmiştir. Mursi çalmadı, kimseyi öldürmedi, eğilmedi, kimsenin önünde diz çökmedi. Hak ve halk için didindi. Zalimler rezaletleri ile kıyaslanabilir korkusuyla bundan rahatsız oldu. Bu yargılı infaza tepkimi ifade etmekte kelimeler yetersiz kalıyor. Ey zalimler unutmayın ki Allah, hesabı en iyi görendir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mursi'ye 20 Yıl Hapis Cezası Verilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement