Muş'ta 860 Hayvan Sulağı Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Muş'ta 860 Hayvan Sulağı Yapılacak

Vali Vedat Büyükersoy, Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında, il genelinde 860 hayvan sulağı yapılacağını açıkladı.

09.05.2015 16:37

Vali Vedat Büyükersoy, Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında, il genelinde 860 hayvan sulağı yapılacağını açıkladı.

Büyükersoy, yaptığı açıklamada, Kalkınma Bakanlığı ve DAP İdaresi tarafından Muş'a 860 hayvan sulağı yapılacağını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından da 32 köy yolunu birbirine bağlayan Yazla Deresinde 22 kilometrelik güvenlik yolunun yapılması için bütçe ayrıldığı belirten Büyükersoy, bunun dışında tarım ve hayvancılığın gelişmesi için Kalkınma Bakanlığı ve DAP İdaresi'nden destek alacaklarını vurguladı.

Büyükersoy, şunları ifade etti:

"860 hayvan sulağı, DAP İdaresi ve Kalkınma Bakanlığınca ilimize tahsis edilmiştir. Bunlar Malatya ilinde üretilip buraya getirilecek. Bunların 460'ı betonarme 400'ü ise galvanizli saçtan yapılmıştır. Tarım ve hayvancılık şehri olmamız nedeniyle hayvanlar dere yatağına inip su içmede büyük zorluklar yaşıyordu. Biz de bu sorunu çözmek için bu projeyi başlattık. İnşallah artık bu hayvanlar daha rahat bir şekilde merada daha rahat su içebilecek. İkinci projemiz ise 22 kilometrelik güvenlik yollarının 2. etabıdır. Yazla Deresi, Yedipınar, Elçiler ve Bostankent'e giden güzergah bunun ilk etabı olan 25 kilometrelik kısmı İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı aracılığıyla bütçesi bize tahsis edildi. Bunların da en kısa zamanda projesi ve etüdü yapılarak ihalesi tamamlanacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'ta 860 Hayvan Sulağı Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement