Muş'ta Ekonomi ve Kalkınma Platformu Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Ekonomi ve Kalkınma Platformu Kuruldu

Muş'ta, AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık ile Belediye Başkanı Feyat Asya'nın girişimiyle kentte ilk defa Ekonomi ve Kalkınma Platformu kuruldu.

16.06.2014 12:36  Güncelleme: 12:41

Muş'ta, AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık ile Belediye Başkanı Feyat Asya'nın girişimiyle kentte ilk defa "Ekonomi ve Kalkınma Platformu" kuruldu.

Kent merkezindeki bir lokantada düzenlenen "Ekonomi ve Kalkınma Platformu" toplantısında konuşan milletvekili Işık, kentin kalkınmasına yönelik oluşturdukları platformun bundan sonra resmi statüde devam edeceğini söyledi.

Amaçlarının kentin gelişmesine yönelik adımlar atmak olduğunu ifade eden Işık, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki dönemlerde hiçbir siyasi ve ideolojik farklılık gözetmeksizin hemen her kesimden, her partiden geniş katılımlı toplantılar yapılacaktır. Bizim derdimiz, Muş'un geri kalkınmışlığının nedenlerini araştırmak ve masaya yatırmak. İlimizin 2003 yılına kadar 22 lisesi varken, bu sayıya 2003 yılından sonra 17 yeni lise daha eklenerek lise sayısı 39'a çıkartılmıştır. 2009 yılında açılan Bilim Sanat Merkezi ile üstün yetenekli çocuklarımızın gelişimine imkan sunulmuştur. İlimizin 2002 yılındaki ilköğretim okullaşma oranı yüzde 73,2 iken, bu rakam bugün yüzde 98,06'ya yükselmiştir. Eğitimli genç nüfus bizim sorunlarımızın en önemli çözüm yoludur. Bu rakamlar gelecek açısından umut vericidir."

Işık, sağlık alanında başlatılan çalışmaların devam ettiğine değinerek, 400 yataklı Muş Devlet Hastanesi inşaatının bitmek üzere olduğunu ve Varto'daki 50 yataklı devlet hastanesi yapımının da sürdüğünü sözlerine ekledi. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'ta Ekonomi ve Kalkınma Platformu Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement