Muş'ta Yapılan Türkiye Genç Kızlar Şampiyonasında Sağlıkçı Krizi Yaşandı - Son Dakika
Spor

Muş'ta Yapılan Türkiye Genç Kızlar Şampiyonasında Sağlıkçı Krizi Yaşandı

Muş\'ta Yapılan Türkiye Genç Kızlar Şampiyonasında Sağlıkçı Krizi Yaşandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Türkiye Genç Kızlar Şampiyonası Muş’ta yapıldı.

17.06.2015 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Türkiye Genç Kızlar Şampiyonası Muş'ta yapıldı. Ağrı Birlikspor ve Muş Yağmurspor karşılaşmasında sağlık ekipleri olmadığı için yaralanan bayan futbolcular acılar içinde kıvranarak ağladı, kulüp antrenörleri ise duruma tepki gösterdi.

Muş, TFF Genç Kızlar Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. Şampiyonluk müsabakalarına Iğdır, Ağrı, Ağrı Doğubeyazıt ve Muş ilinden toplam 5 takım katıldı. Muş Şehir Stadyumu'nda 5 gündür devam eden müsabakaların finaline Ağrı Birlikspor ve Muş Yağmurspor takımları katılmaya hak kazandı. Bugün yapılan final karşılaşmasına sağlık ekiplerinin gelmemesi tepkilere neden oldu. Karşılaşmada sakatlanan bayan sporculara arkadaşları ve antrenörleri yardım etmeye çalıştı. Sakatlanan birçok sporcu acılar içinde kıvranarak ağladı. Sakatlık yaşayan sporcular arkadaşlarının yardımıyla saha dışına çıkarıldı. İlk yarının 0-0 tamamlandığı karşılaşmayı Ağrı Birlikspor 2-0 kazandı. Bu sonuçla Ağrı Birlikspor şampiyon olurken, Muş Yağmurspor ise 2. oldu.

Maçta sağlık ekiplerinin olmamasına tepki gösteren Muş Yağmurspor Kulüp Başkanı Haldun Bayrak, "Ben buradan bütün Türkiye'ye sesleniyorum; Muş'ta sağlık müdürlüğü ölmüştür. Sağlık Bakanlığı'nın başı sağ olsun" dedi.

Defalarca başvurmalarına rağmen sağlık ekiplerinin gelmediğini ifade eden Bayrak, "Kanunlar ölmüştür Muş'ta. Kanun diye bir şey yoktur, bakın genç kızlarımız burada ve burada sağlık ekipleri yok. Sayın Başbakanımız binlerce ambulans göndermiş. Nerede sağlık ekipleri, hiçbir yerde yok. Kızlarımıza önem vermiyorlar. Geliyor, eline bir poşet alıyor ve poşet içindeki iki krem ile 'ben sağlıkçıyım' diyor" şeklinde konuştu.

"MAÇTA SAĞLIK EKİPLERİNİN OLMAMASI BÜYÜK BİR SIKINTI"

Karşılaşmanın galibi olan ve sakatlanan Muş Yağmurspor futbolcularına ilk yardım müdahalesinde bulunan Ağrı Birlikspor Kulüp Antrenörü Özdemir Doğan ise, "Çocuklar çok centilmence güzel bir maç yaptılar. Fakat sağlıkçı olmaması büyük bir sıkıntı yaşattı. Çoğu zaman kendimiz çocuklara müdahale etmek zorunda kaldık. İlk yardım bilgisine sahip birileri yardımcı oldular. Gerçekten sağlıkçı olmaması büyük bir sıkıntı" ifadelerini kullandı.

Konu hakkında İHA muhabirinin telefonla ulaştığı Muş İl Sağlık Müdürü Dr. Serdar Türkoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın kendilerine verdiği talimatlar doğrultusunda hareket ettiklerini, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün kendilerine ücret ödemediklerinden dolayı ambulans göndermediklerini söyledi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Muş'ta Yapılan Türkiye Genç Kızlar Şampiyonasında Sağlıkçı Krizi Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • tubaa: haklılar.. 0 0 Yanıtla

Advertisement