Müsiad Elazığ Şubesi Başkanı Av. İbrahim Gök'ten Değerlendirme - Son Dakika
Yerel

Müsiad Elazığ Şubesi Başkanı Av. İbrahim Gök'ten Değerlendirme

Müsiad Elazığ Şubesi Başkanı Av. İbrahim Gök\'ten Değerlendirme

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi Başkanı Av. İbrahim Gök, eğitim öğretim, kalkınma kurultayı ve yatırım amaçlı gelecek olan İran heyeti ile ilgili bilgiler verdi.

01.10.2014 12:43

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi Başkanı Av. İbrahim Gök, eğitim öğretim, kalkınma kurultayı ve yatırım amaçlı gelecek olan İran heyeti ile ilgili bilgiler verdi.

MÜSİAD Elazığ Şubesi Başkanı İbrahim Gök, yönetim kurulu üyeleri, Eğitim23 Derneği Başkanı Metin Akgün ve üyelerinin katılımıyla basın toplantısı düzenledi. MÜSİAD Elazığ Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Gök, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'e Elazığ'ın eğitimdeki durumu ve yapılması gerekenlerle ilgili detaylı bir örnek çalışma dosyası hazırlayarak verdiklerini söyledi. MÜSİAD'ın 87. Genel İdare Kurulu toplantısının kısa bir süre önce Bandırma'da yapıldığını hatırlatan Başkan Gök, "Bandırma yaptığımız toplantıda Milli Eğitim Bakanı'mız Orhan Erdem'e Elazığ adına bir rapor hazırlayarak sunduk. Bakana sunduğumuz bu raporda tüm Türkiye ile ilgili değerlendirmelerle birlikte Elazığ'daki eğitim sıkıntıları ile çözüm önerileri madde madde yer alıyor. Değerli arkadaşlar Elazığ bildiğiniz gibi eğitimde ne yazık ki sıkıntılı günler yaşıyor. Bugüne kadar eğitimde çok üst düzeyde elemanlar yetişmiş her zaman yukarılarda bizim tabirimizle bir üst lige oynamış bir il olmasına rağmen son yıllarda ne yazık ki başarıları açısından istenilen noktada değil. Bunun nedenlerini, sıkıntılarını masaya yatırdık ve çözüm önerilerini de Bakana bizzat sunmuş olduk. Elazizliler yaşanan temel sıkıntıların neler olduğunu ve nelerle bu sıkıntıları atlatacağımızı MÜSİAD'ın her zaman yaptığı gibi bu raporunda da bunu çözüm önerileriyle beraber ilgililere anlatmış olduk. Hatta dün itibar ile de Milli Eğitim Müdürümüzü ziyaret etmek suretiyle bu raporun bir suretini kendisine takdim etme fırsatımız oldu. Kendisi de bu raporla ilgili değerlendirmelerinde gerçekten tespit edilen konularla ilgili milli eğitim müdürlüğünün de benzer çalışmalar içerisinde olduğunu ifade etti" dedi.

Bakan Yardımcısı'na sıkıntı ve çözüm yollarını anlatırken beklentilerinin de olduğu ifade ettiklerini vurgulayan Gök, "Öncelikli olarak bölgemizde hızlı bir şekilde bir bölgesel bir eğitim kurultayının yapılmasını arzu ettiğimiz söyledik. Çünkü lokal sıkıntıların ancak bu eğitim kurultayları ile masaya yatırılıp çözülebileceğini ifade ettik. Kendisi de, bu hususta öncelikli olarak Elaziz'de böylesi bir eğitim kurultayının yapılması hususunda gerekli çalışmaları başlatacağını söyledi. Bize de resmi yazışmalarını göndereceğini dile getirdi. Tabi Elaziz eğitim açısından sorunları her boyutu ile masaya yatırım çözmek zorunda. Bununla ilgili şuana kadar fiziki sıkıntılarla uğraşan Elaziz 2015 yılında inşallah eğitim kampüsleri ile atlatacaktır. Yeni çıkan sistemle sık değişen müdür ve müdür yardımcısı arkadaşlarımızın ciddi manada eğitime alınması lazım. Bunlar raporlarımızda var. Bu raporun hazırlanmasında Eğitim23 Derneğinin Başkanı Metin Akgün başkanıma ve danışmanımız Murat Yücedağ'a teşekkür ediyorum. Bu rapor MÜSİAD içerisinde hazırlanmış en önemli raporlardan biridir ve ciddi bir emek harcanmıştır" şeklinde konuştu.

Kalkınma kurultayına da değinen Gök, "Elazığ'ın konuştuğu bir Kalkınma kurultayı var. Bizim de bir heyetimiz orada bulundu. Biz 1 yıl önce Elazığ'da ekonomi platformu kurulmalı diyorduk. Ekonomi ile ilgili herkesin bu platformda yer alması ve Elazığ'ın ekonomik meselelerinde bu platformun yol göstermesiyle kararlar alınmasını dile getiriyorduk. 15 Kasım'da Elaziz'in öne çıkan sektörlerinde pesifiki olarak gerekli çalışmaları yapacak yol haritasını belirlemek lazım. MÜSİAD bu konuda üzerine düşeni yapıyor. Bugüne kadar madencilik, mermercilik, sağlık ve en son eğitim konularında her yönüyle bir araya gelerek Elazığ'ın fotoğraflarını çekmiş durumda. Bunun ötesinde MÜSİAD Elazığ ile buluşuyor toplantıları ile 8 ilçemizi gezerek sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırarak rapor hazırlamış olduk. Bir kez daha söylüyorum. Elazığ'ın ekonomik platformu kurulmalı, biz MÜSİAD olarak'da işin hamallığına talibiz. Yapılacak çalışmalarda ne kadar sıkıntılı iş var bize verin yaparız. Yeter ki Elaziz'in önü açılmış olsun" ifadelerini kullandı.

10-11 Ekim'de İran heyetini ağırlayacaklarını bildiren Gök, daha önce İran temsilciliği ile Elazığ MÜSİAD olarak ticaret ön anlaşması yaptıklarını yeni ziyaretle ön anlaşmanın kati anlaşmaya dönüşmesi durumunda büyük bir adım atılmış olacağını ifade ederek sözlerini tamamladı. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müsiad Elazığ Şubesi Başkanı Av. İbrahim Gök'ten Değerlendirme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement