Mustafakemalpaşa'da Bir Haftada 140 Sığınmacı Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Mustafakemalpaşa'da Bir Haftada 140 Sığınmacı Yakalandı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde, polis son bir hafta içersinde Ege kıyılarından Yunanistan'a gitmek isteyen toplam 140 mülteciyi yakaladı.

05.02.2016 14:06

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde, polis son bir hafta içersinde Ege kıyılarından Yunanistan'a gitmek isteyen toplam 140 mülteciyi yakaladı. Mültecilere satılan ve sahte olduğu  olduğu öne sürülen can yeleklerine ise el konuldu.

Yapılan bir ihbarı değerlendiren Mustafakemalpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler geçtiğimiz hafta İzmir'e gidip buradan deniz yolu ile Yunanistan'a geçmek isteyen 80 mülteciyi yakaladı. Çoğunluğu Suriye uyruklu olan mülteciler Yabancılar Şubesi'ne teslim edilirken yanlarında bulunan sahte can yeleklerine ise el konuldu. Mustafakemalpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler önceki günde benzer şekilde İzmir'e gitmekte olan 20'si bebek ve çocuk toplam 60 mülteciyi yakaladı. Bu kişilerin de yanlarında bulunan sahte olduğu bildirilen can yeleklerine el koyan polis Suriye Uyruklu olduğu öne sürülen bu kişileride yabancılar şubesine teslim etti.

Bu arada mülteciler verdikleri ifadelerde, kendilerini deniz yolu ile Yunanistan'a getirmek isteyen kişilere 750'şer dolar verdiklerini söyledi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mustafakemalpaşa'da Bir Haftada 140 Sığınmacı Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement