Myp'li Yılmaz: "Rusya'nın Suriye'ye Gelişi Türkiye'nin Değerini Artırır" - Son Dakika
Politika

Myp'li Yılmaz: "Rusya'nın Suriye'ye Gelişi Türkiye'nin Değerini Artırır"

Myp\'li Yılmaz: "Rusya\'nın Suriye\'ye Gelişi Türkiye\'nin Değerini Artırır"

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Rusya’nın Suriye’ye gelişi Türkiye’nin değerini artırır. Allah bize yardım ediyor” dedi.

05.10.2015 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Rusya'nın Suriye'ye gelişi Türkiye'nin değerini artırır. Allah bize yardım ediyor" dedi.

"Amerika ve müttefikleri Türkiye yerine Rusya ile uğraşsınlar" diyen Yılmaz, şunları söyledi: "Allah'ın Türklere bir kez daha yardım etmiştir. Görmeyen gözler duymayan kulaklar Allah'ın yardımını hissedemiyor. Erdoğan rahatsız olmak yerine durumu Türkiye'nin menfaatleri açısından değerlendirmelidir. Rusya, Suriye ye gelmeseydi ne olacaktı? Suriye Kuzeyinde müttefiklerimiz Amerika ve İngiltere Devleti tarafından Irak Kürt bölgesine bağlı bir Kürdistan Kurulması için adım adım ilerleyen bir süreç vardır. Şimdi Rusya hatta Çin dahi gelirse kimse şaşırmasın. Bu durum da uzun ve orta vadede Türkiye'nin lehine dönecek bir gelişme olarak ta görülmelidir. Zira bölge de dengeleri değiştirecek bu adımlar karşısın da Amerika, Türkiye gibi değerli bir müttefike Kürt devleti gerçekte Ermeni rüyası olan şark meselesi konusunda verdiği desteği bir daha gözden geçirmek zorundadır" dedi.

"TÜRKİYE ÇÖKERSE AMERİKA DA ÇÖKER, İSRAİL DE YIKILIR"

Yılmaz, bölgede İsrail devletinin varlığının güçlü Türkiye sayesinde sürebileceğini savunan Yılmaz, "Aksi takdirde eğer Türkiye zayıflatılmaya ya da parçalanma hevesleri ile yıpratılmaya devam ederse bu konu da en büyük zararı başta İsrail ve Amerika çekecektir. Amerika Batı politikaları etkisiyle Türkiye'nin küçülmesini önemsemiyor olabilir. Ama İsrail için durum aynı değildir. Batı eski Batı değil Türkiye de eski Türkiye değil. Şu an çok güçlü bir Türk nüfusu ve Türk dünyası var. İran nüfusunun 40 milyonu Türk. Balkanlardan Hazar'a 130 milyondan fazla bir Türk varlığı söz konusudur. Bu güç İsrail'in varlık garantisi olacak yegane güçtür. Bu gücün yerine küçük guruplarla uğraşmak olmayan bir Ermeni hayali Kürt devleti icat etmeye çalışmak Rusya'nın gelişi ile ne kadar büyük bir hata içinde olunduğunu da ortaya çıkarmıştır" açıklamasında bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Myp'li Yılmaz: 'Rusya'nın Suriye'ye Gelişi Türkiye'nin Değerini Artırır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement