Nar-Der'den Yezidiler İçin Yardım Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Nar-Der'den Yezidiler İçin Yardım Kampanyası

Nar-Der\'den Yezidiler İçin Yardım Kampanyası

Mardin'in Midyat ilçesinde faaliyet gösteren Nar-Der, Irak Şam İslam Devleti örgütünden kaçan Yezidiler için yardım kampanyası düzenledi.

06.09.2014 14:25  Güncelleme: 14:28

Mardin'in Midyat ilçesinde faaliyet gösteren Narlı Köyü Kalkındırma ve Yaşatma Derneği (Nar-Der), Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünden kaçan Yezidiler için yardım kampanyası düzenledi.

Midyat Gölcük Mahallesi Cevat Paşa Camii yanında bulunan Barış Parkı'nda yardım çadırı kuran derneğe, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Midyat İlçe Örgütü ve Belediye Meclis üyeleri de destek verdi. Nar-Der Başkanı Kahraman Akıncı, 15 gün süre ile yardım toplanacağını belirterek, yardımların ihtiyaçlara göre hak sahiplerine dağıtılacağını söyledi. Akıncı, IŞİD'ın saldırılarından dolayı göç etmek zorunda bırakılan Yezidilere yardım amaçlı bir kampanya başlattıklarını ifade etti.

DBP Midyat İlçe Başkanı Feyzi Belke ise, ilçe örgütü olarak bu kampanyaya Midyat'taki bütün sivil toplum kuruluşlarının destek vermeleri çağrısında bulundu. Belke, "IŞİD zulmünden kaçmak zorunda kalan Yezidi halkımıza yardımcı olunması konusunda Narlı Köyü Kalkındırma ve Yaşatma Derneği'nin başlatmış olduğu bu yardım kampanyası neticesinde Midyat'ta bulunan bütün sivil toplum kuruluşlarına Nar-Der gibi destek vermelerini istiyoruz. Yezidi halkımıza kucak açmalarını biz herkesten çok istiyoruz. Yezidi halkımızı yalnız bırakmamak ve onlara yardımcı olmamızdır. Bütün inançlara baktığımız zaman bütün inançların temelinde insanlara yardımcı olmak var. İnsanları yaşatmak var. Bir din ismini kullanarak, İslam ismini kullanan bir örgüt eğer İslam adına bir katliam yapıyorsa bir Müslüman olarak ben bunu kabul etmiyorum ve hiçbir Müslüman da kabul etmez. Bütün dinlerin temelinde insanlığın yaşatılması içindir. Dünya insanların yaşatılması için yaratılmıştır. Bizde bu konuda insanların yaşatılması için hoşgörü çerçevesinde, eşitlik ilkesinde insanların yaşatılması için herkesin bu zulme maruz kalan Yezidi kardeşlerimize destek vermelerini istiyoruz. Şengal'deki bu özgürlük mücadelesini ve Rojava özgürlük mücadelesini selamlıyor ve buradan onlara başarılar diliyorum" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından çadır kurularak, gelen yardımlar için kayıt tutuldu. Yardımlar buradan dernek vasıtası ile Yemişli, Güven, Çayırlı ve Temel mahallelerine yerleştirilen Yezidilere dağıtılacak. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nar-Der'den Yezidiler İçin Yardım Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement