Nusaybin'de Hasar Tespit Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de Hasar Tespit Çalışmaları Devam Ediyor

Nusaybin\'de Hasar Tespit Çalışmaları Devam Ediyor

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde kısmen devam eden sokağa çıkma yasağına rağmen, 134 günlük çatışmalı süreçte hasar gören ev ve işyerlerinin hasar tespiti için kurulan komisyonların çalışması devam ediyor.

05.09.2016 13:36

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde kısmen devam eden sokağa çıkma yasağına rağmen, 134 günlük çatışmalı süreçte hasar gören ev ve işyerlerinin hasar tespiti için kurulan komisyonların çalışması devam ediyor.

Nusaybin İlçesi'nde 14 Mart'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasıyla 134 günlük çatışmalı süreçte hasar gören ev ve iş yerlerinin tespiti için kurulan hasar ve zarar tespit komisyonları çalışmalarına devam ediyor. Kurulan komisyonlarda Mardin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden toplam 33 personelle bugüne kadar 738 hanenin hasar ve zarar tespiti yapıldı. Mardin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk, 33 meslek elemanıyla birlikte Nusaybin'de çalışmalara devam ettiklerini belirterek, şöyle dedi:

"33 meslek elemanımızla Nusaybin ilçemizdeki terör olayları nedeniyle hasar gören ev ve işyerlerin hasar ve zarar tespitine katılmış olup, hasar ve tespit çalışmalarının yanında hanede yaşayan bireylerin sorunları ve ihtiyaçları da tespit edilmiştir. Bu sorunların giderilmesi ve ihtiyaçların karşılanması amacıyla Nusaybin Kaymakamlığı bünyesinde ASDEP (Aile Sosyal Destek Programı) Bürosu kurulmuştur. Bu büroda 4 meslek elemanımız aktif bir şekilde çalışmaktadır. 22-26 Ağustos 2016 tarihleri arasında 40 meslek elemanımızla ASDEP Bürosu koordinasyonunda psikososyal destek, sosyo-ekonomik destek ve SYDV hizmetlerine destek amacıyla çalışmalarına başlayacaktır."

İlçede terör örgütü PKK'ya yönelik asker ve polisin 14 Mart'ta ortak başlattığı ve 3 Haziran'da tamamlanan Atmaca-7 Operasyonu'nda 82 günde 496 terörist etkisiz hale getirildi, 508 barikat kaldırıldı, 52 çukur kapatıldı ve 1258 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonun tamamlandığı 3 Haziran'dan bugüne ise güvenlik güçleri, cadde ve sokakların yanı sıra evlerde tek tek arama yaparak, dedektör yardımı ile belirledikleri patlayıcıları imha ediyor. Yapılan arama çalışmalarında 218 el yapımı patlayıcı imha edilirken, 5 bin 608 mühimmat ele geçirildi. Güvenlik güçlerinin imha ettiği 30'u basma düzenekli 218 el yapımı patlayıcının çoğunun mutfak tüplerine yerleştirildiği, metal parçalarla güçlendirildiği belirlendi. Vatandaşların evlerine dönmeleri halinde sivil ölümlerin artmasını hedefleyen teröristlerce, tahrip gücü yüksek yüzlerce kilogram ağırlığındaki patlayıcıların daha çok kapı ve pencere pervazları, giysi dolapları ile yataklar ve mutfak tezgahlarının altına tuzaklandığı tespit edildi.

İlçede 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının 25 Temmuz'da kısmen kaldırılmasının ardından, etrafı tel örgüyle kapatılan Abdülkadirpaşa, Fırat, Yenişehir, Dicle, Zeynelabidin ve Kışla mahallelerinde hem sokağa çıkma yasağı, hem de PKK'lı teröristlerce tuzaklanan patlayıcıların tespiti ve imhası amacıyla güvenlik güçlerince başlatılan arama tarama faaliyetleri sürüyor.

- Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de Hasar Tespit Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement