Nusaybin'deki Terör Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'deki Terör Operasyonu

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastane şehit olan Hasan Basri Tek'in Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçesindeki babaevinde yas var.Bolvadin Kaymakamı Ayhan Akpay, Belediye Başkanı Fatih Kayacan ve askeri yetkililer, beraberindeki sağlık görevlileriyle Tek'in Erkmen Mahallesi'ndeki babaevine gitti.

19.05.2016 19:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastane şehit olan Hasan Basri Tek'in Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçesindeki babaevinde yas var.

Bolvadin Kaymakamı Ayhan Akpay, Belediye Başkanı Fatih Kayacan ve askeri yetkililer, beraberindeki sağlık görevlileriyle Tek'in Erkmen Mahallesi'ndeki babaevine gitti. Askerler, Hasan Basri Tek'in şehit olduğunu annesi Zehra Tek'e söyledi.

Hasan Basri Tek'in evinin bulunduğu cadde üstüne ve evine Türk bayrağı asıldı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hakkari Nusaybin'de devam eden operasyonlar sırasında el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi ile yaralanan Hasan Basri Tek'in hastanede şehit olması ile şehit ateşinin bir hafta içinde ikinci kez Afyonkarahisar'a düştüğünü söyledi.

Şehidin cenazesinin, yarın birliğinde düzenlenecek askeri törenin ardından Afyonkarahisar'daki Hava Meydan Komutanlığı askeri havaalanına, buradan da Bolvadin İlçesi Merkez Camisine getirileceğini ifade eden Kumartaşlı, öğle namazına müteakip kılınacak namazın ardından şehidin cenazesinin Bolvadin Şehitliği'ne defnedileceğini belirtti.

Şehit Tek'in bekar olduğu, Babası İlyas Tek'in vefat ettiği ve 4 kardeş oldukları öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nusaybin'deki Terör Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement