Nusaybin Şehitlerine Mardin'de Uğurlama Töreni - Son Dakika
Güncel

Nusaybin Şehitlerine Mardin'de Uğurlama Töreni

Nusaybin Şehitlerine Mardin\'de Uğurlama Töreni

Mardin'in Nusaybin ilçesinde dün PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı patlatılması sonucu şehit olan 3 asker için Mardin Selen Kışlasında uğurlama töreni düzenlendi.

20.05.2016 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Nusaybin ilçesinde dün PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı patlatılması sonucu şehit olan 3 asker için Mardin Selen Kışlasında uğurlama töreni düzenlendi. Törenden sonra şehitlerin cenazeleri son yolculuklarına uğurlanmak üzere memleketlerine gönderildi.

Nusaybin İlçesi'nde kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 14 Mart'ta başlatılan sokağa çıkma yasağından sonra asker ve polisin müşterek başlattığı operasyon sürüyor. Operasyon kapsamında dün PKK'lıların döşediği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım, Jandarma Uzman Çavuşlar Hasan Basri Tek ve Hasan Kahraman için Mardin 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda uğurlama töreni düzenlendi.

Vali Ömer Faruk Koçak, Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve şehitlerin silah arkadaşları katıldığı törende önce şehitlerin öz geçmişleri okundu.

Törende Türk Silahlı Kuvvetleri adını konuşan Hava Savunma Yarbay Kubilay Karadeniz, al kanlarının rengini bayrağına veren, vatan toprağını karış karış kanlarıyla sulayan şehitlerin aralarından ayrılmadıklarını ifade ederek, "Onlar aslında aramızdan hiç ayrılmadılar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize daha artan bir inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Şimdi siz de tüm şehitlerimiz gibi bu vatanın yıkılmaz temelinin harcı oldunuz. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan 'bayrak', 'vatan' için kutsal nöbet sırası bizde. Aziz şehitlerimiz, sizlere layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız, rahat uyuyun" dedi.

Uğurlama töreni, İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal tarafından şehitler için dua okunmasından sonra helallik istemesiyle sona erdi. Şehit Jandarma Uzman Çavuşlardan Hasan Basri Tek'in cenazesi memleketi Afyonkarahisar'a, Hasan Kahraman'ın cenazesi Kütahya'ya, şehit Astsubay Erhan Yıldırım'ın cenazesi ise memleketi Ankara'ya uğurlandı.

ŞEHİTLER HAKKINDA

Nusaybin'de dün şehit olan Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım'ın evli ve 2 çocuk babası olduğu, Erzurum nüfusuna kayıtlı olduğu, ancak ailesinin Ankara'da oturduğu belirtildi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Hasan Basri Tek'in bekar olduğu belirtilirken, babası İhsan Tek'in ise yaklaşık 10 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenildi. Şehit Tek'in en son baba evine 7 ay önce gittiği ve ailesine görüştüğü ifade edildi. Kütahya'ya gönderilen Şehit piyade uzman çavuş Hasan Kahraman'ın Büşra Kahraman ile evli olduğu ve 8 aylık Gökalp adında bir bebeklerinin olduğu öğrenildi.

- Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin Şehitlerine Mardin'de Uğurlama Töreni - Son Dakika


Advertisement