Öcalan'ın Yeni Takvimi Çok 'Hızlı' - Son Dakika
Güncel

Öcalan'ın Yeni Takvimi Çok 'Hızlı'

Öcalan'ın 'tüm taraflara sert eleştiriler' yönelttiği bilgisinin ardından 'yeni bir takvim' başlatmak istediği bilgisi de geldi. İmralı heyetinde de iki isim değişiyor.

07.08.2015 09:52  Güncelleme: 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP'lilerle devlet kurumları arasında yapılan görüşmelere ilişkin yeni kulis bilgileri gelmeye devam ediyor. PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 'tüm taraflara sert eleştiriler' yönelttiği bilgisinin ardından 'yeni ve hızlı bir takvim' başlatmak istediği bilgisi de geldi ancak silahlar konuşurken HDP'lilerin İmralı'ya gitmesi zor görünüyor.

HDP'nin İmralı heyetiyle ilgili de önemli bir bilgi geldi. Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan adaya gidecek isimler arasında yer almayacak.

"ÖCALAN TÜM TARAFLARA TEPKİLİ"

Devlet heyeti ve Abdullah Öcalan arasında devam ettiği öğrenilen görüşmeler devlet kurumları ile HDP arasında yeniden başlayan temaslar aracılığıyla tartışılmaya başlandı. PKK liderinin çatışmaların başlaması nedeniyle 'tüm taraflara' tepkili olduğu haberinin ardından görüşmelere dair ilginç ayrıntılar da gündeme geliyor.

"ÇÖZÜM SÜRECİ 'DUYGUSAL' AÇIKLAMALAR NEDENİYLE ZARAR GÖRDÜ"

CNN Türk'ün bu sabah geçtiği haberde, Kamu Güvenliği Müsteşarlığı ile HDP arasında yapılan görüşmede Habur'daki cenazelerin durumundan başlanarak, Türkiye genelinde yüzde 70, doğuda ise yüzde 90'lık bir destek aldığı belirtilen çözüm sürecinin her iki taraftan yapılan 'duygusal' açıklamalar nedeniyle zarar gördüğü ifade edildi.

ÖCALAN'IN YENİ TAKVİMİ ÇOK 'HIZLI'

HDP heyetinin sürecin devamı için İmralı'yla görüşme isteği "silahlar konuşurken bunun mümkün olmayacağı" yanıtıyla karşılandı. Devlet heyeti ile Öcalan arasındaki görüşmelerin devam edeceği ve Öcalan'ın yeni bir takvim hazırladığı belirtilirken, PKK liderinin bu yeni takvimin "hiçbir şüphe ve güvensizliğe yer bırakmayacak şekilde hızlı" işletilmesini isteyeceği belirtiliyor. Ancak bu takvimin konuşulmaya başlanması Öcalan'la HDP heyetinin tekrar görüşmeye başlayabileceği koşulların oluşmasına bağlı görünüyor.

SIRRI SÜREYYA VE BULDAN HEYETTE YER ALMAYACAK

Bu arada muhtemel bir yeni HDP heyetiyle ilgili bilgi de Sırrı Süreyya Önder'le Pervin Buldan'ın adaya gidecek isimler arasında yer almayacağı oldu.

AYDAR'IN ÖNERİSİ KABUL EDİLMEDİ

Haberde KCK'nın Avrupa'daki yöneticilerinden Zübeyir Aydar'ın, "ABD'nin üçüncü bir göz olarak sürece katılması ve PKK ile Türkiye'yi bir masa etrafında toplaması" şeklindeki önerisine ise konunun 'milli bir mesele' olması nedeniyle kabul edilemeyeceği ve milli sınırlar içerisinde çözüm aranması gerektiği şeklinde yanıtlandı.

Öcalan\'ın Yeni Takvimi Çok \'Hızlı\'

Son Dakika Güncel Öcalan'ın Yeni Takvimi Çok 'Hızlı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (54)

  • 6-S: YA BU NE LA 13 YILDIR YİYE YİYE TAM A_GORİL OLMUŞ. 34 12 Yanıtla
  • Şanlı Türk: TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR! 14 24 Yanıtla
  • Herşeyyalan: Barış için görüşülmesi lazım.analar ağlamasın kimse üzülmesin kürt türk kardeş 29 6 Yanıtla
  • Alkan: AKP anket yaptı baktıki kürtlerde oy alamıyor şimdi kürtleri kandırmaya bakıyor AKP inadına HDP 19 15 Yanıtla
  • Uyuyun: Öcalan yüzyilin Adami adam Beyin Hapishanede bile gündemde Devlet sürekli yardim istiyor.Hakan fidanda söylüyor adam cok zeki Türkiyeyi yönetse türkiye 1 Numara olur Ama nerde gözler kör olmus tutturmuslar milliyetcilik Oda karin doyurmuyor.Millet uzaya gitti Biz Kaldik yaya Bu kafayla gidersek hicbir tras olmaz 23 10 Yanıtla
    Kurmancım: Sen bekle kardeş biz sabırsızız. Ya yoldan çekileceksin biz halledecez yada doğru düzgün bir çözüm üreteceksiniz! !! 0 0 terorist hdp: Öcalan gibi erkeklerden hoşlanıyosun galiba hayalindeki erkek tarzı sanırım koca arıyosun 0 0
  • yigidov: Pkk nin 40yilda veremedigi zarari akp 13yilda verdi helal olsun 19 13 Yanıtla
  • Baz: Apo nun devlete yaptığı açıklamaların hiçbir kıymeti yok akpnin ne kadar yalancı olduğunu bilmeyen mi var 14 16 Yanıtla
  • Avşar38: Aman bebek katili yazmayın lider yazın başkan yazın uvun iyiceeee yuceltin soysuzzz köpegi 20 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement