Ödemiş Sarraflar Odası Şerif Naz'la Devam - Son Dakika
Yerel

Ödemiş Sarraflar Odası Şerif Naz'la Devam

Ödemiş Sarraflar Odası Şerif Naz\'la Devam

Ödemiş’te Ocak ayından bu yana devam eden meslek odası seçimleri, Ödemiş Sarraflar Saatçılar Kuyumcular ve Bijuteri Odası’nın dün yapılan seçimli genel kurulu ile son buldu.

10.03.2014 10:04

Ödemiş'te Ocak ayından bu yana devam eden meslek odası seçimleri, Ödemiş Sarraflar Saatçılar Kuyumcular ve Bijuteri Odası'nın dün yapılan seçimli genel kurulu ile son buldu. Sarraflar Odası'nda Şerif Naz güven tazeledi.

Saray Salon'da yapılan seçimli genel kurula CHP İzmir Milletvekili ve İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, ve İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hikmet Güriş, MHP Ödemiş İlçe Başkanı Metin Kırlı, MHP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mehmet Yılmazer, İzmir, Ödemiş ve çevre ilçelerin meslek odası başkanları ile oda üyeleri katıldı.

Divan kurulunun oluşturulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan genel kurulda Ödemiş Sarraflar Saatçılar Kuyumcular ve Bijuteri Odası Başkanı Şerif Naz, açılış konuşması yaparak genel kurula katılanları selamladı. Daha sonra oda yönetimi adına Ali Türer, faaliyet ve denetim kurulu raporlarını okudu ve odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu yaptığı konuşmada, İzmir'de 115'i aşkın oda kongresi yapıldığını ancak tüm kongrelerin centilmence, ahilik ruhuna uygun şekilde kavgadan ve gerginlikten uzak şekilde geçtiğini ifade etti.

Mutlu genel kurulların sorunların dile getirilmesi ve çözüm bulunması için bir fırsat olduğuna vurgu yaparak, esnafın sorunlarını paylaştı. Mutlu, en büyük sorunlardan birisinin hipermarketler kanununun henüz çıkarılmaması olduğunu belirtti. Bu yasanın bir an evvel çıkartılması gerektiğini aktaran Mutlu, iş güvenliği hizmetlerinin de küçük esnafa büyük yük getirdiğini anlattı. Mutlu, "İş güvenliği hizmetleri çok önemli. Ama yerine getirilmesi gereken çok sayıda husus var. Küçük esnaf açısından bu hususlar büyük bir maddi yük. Biz işyeri güvenliği hizmetinin devlet tarafından verilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Mutlu'nun ardından konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin de 5 yıldır odalarla uyum içerisinde çalıştıklarını ve meslek gruplarıyla bir araya gelerek sorun ve talepleri paylaştıklarını söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ise yaptığı konuşmada yerel seçim sürecinde yerel konulardan çok genel siyasetin ön plana çıkmasından yakındı. Susam, "Şu anki ortamda yerel seçimlerde yerel dinamikler yarışmıyor. Kim yaşadığı yeri güzelleştirmek için ne yapacaksa onu ortaya koymalı. Bu süreçte yerel konular konuşulmalı, proje konuşmalı. Yerel seçim sürecinde nelerin konuşulduğu ortada. Genel siyasetle adaylardan çok partiler ön plana çıkmış durumda" dedi.

AK Parti'nin parlamento gündemine halkın gerçek sorunlarını taşımadığını da belirten Susam, "Parlamentonun gündeminde esnafın, çiftçinin, işsizin, işçinin kısacası bizim sorunlarımız yok. Parlamentoda hükümetin kendi istediği, kendisine yarayan, kendisini ilgilendiren konular görüşülüyor, kanunlar çıkartılıyor" dedi.

Konuşmalardan sonra seçimlere tek liste ile gidildi. Mevcut başkan Şerif Naz güven tazelerken, yönetim kurulu Ali Türer, Talip Örs, Turgut Aceyman, Bülent Artun, Yunus Şahin ve Bülent Özben'den oluştu. Denetim kurulunda Ruhi Şenöz, Mehmet Taşlı ve Mustafa Özer görev aldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş Sarraflar Odası Şerif Naz'la Devam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement