Ödemiş'te "Kentsel Dönüşüm" Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Ödemiş'te "Kentsel Dönüşüm" Toplantısı

Ödemiş\'te "Kentsel Dönüşüm" Toplantısı

Ödemiş’te kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Tüm Mimar ve Mühendis Odaları Birliği İzmir Şubesi ve Ödemiş temsilciliğinin katılımı ile Ödemiş Belediyesi Nikâh Salonunda toplantı düzenledi.

25.06.2014 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemiş'te kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Tüm Mimar ve Mühendis Odaları Birliği İzmir Şubesi ve Ödemiş temsilciliğinin katılımı ile Ödemiş Belediyesi Nikah Salonunda toplantı düzenledi.

Toplantıya Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, TMMOB Ödemiş Temsilcisi İnşaat Mühendisi Ufuk Aykol, TMMOB İzmir Şube Temsilcisi Ayhan Emekli yönetim kurulu üyesi Rahmi Alper, Ödemiş Mimarlar Odası Başkanı Mimar Münir Bezmez, Ödemişli inşaat mühendisleri ve mimarlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan TMMOB Ödemiş Şube Temsilcisi İnşaat Mühendisi Ufuk Aykol, "Öncelikle mimar ve mühendis arkadaşlarımızın toplantımıza katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bugün burada il yönetimimizden Rahmi Alper arkadaşımız ve başkanımız Ayhan Emekli katıldı kendilerini de çok teşekkür ediyorum. Türkiye'nin gündeminde sürekli yerini koruyan kentsel dönüşüm Türkiye'nin bazı illerinde bakanlık ve belediyeler tarafından başlatıldı. Ödemiş'te kentsel dönüşüm hakkında yapılması gerekenler nereler kentsel dönüşüm içerisine alınmalı riskler, analizler bu konudaki örnekler gibi konuları konuşmak bilgi alışverişinde bulunmak için bu toplantıyı düzenledik" dedi.

Belediye Başkanı Mahmut Badem ise, "Ödemiş için bu toplantının verimli olacağı inancındayım. Gerçekten de Türkiye'nin gündeminden hiç düşmeyen kentsel dönüşüm konusu hakkında yapacak çok işimiz var. Kentsel dönüşüm gerçekten zor ve zahmetli bir iş. Vatandaşımızın mağdur olmaması gerekiyor. Çevreye zarar verilmemesi sit alanlarının korunması gibi birçok konu var. Ödemiş'te de kentsel dönüşümde en bel kemiği yapılar mimarlarımız, mühendislerimizdir. Ödemiş'i kentsel dönüşüm anlamında bizim mimarlarımızın bizim mühendislerimizin yapması doğru olacaktır. Ödemiş'i bizim mimarlarımız, mühendislerimiz tanımaktadır. Bu anlamda hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Bu konuda herkese başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından TMMOB İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Alper, slayt sunumu eşliğinde Türkiye'de yapılan yapılması devam eden ve yapılması planlanan kentsel dönüşüm alanlarını anlattı.

Alper, "İzmir'de İzmir Büyükşehir Belediyesinin oluşturduğu kentsel dönüşüm alanları var. merkez metropol içerisinde Konak Ege Mahallesi, Karşıyaka Örnekköy Mahallesi, Bayraklı semtinde mevcut. Merkez dışında ise Torbalı ve Bayındır'da ilçelerinde de kentsel dönüşüm alanı var. Büyükşehir belediyesi burada yetkiyi ilçe belediyelerine verdi. 6306 sayılı yasa ile birlikte kentsel dönüşümün içeriğinde birçok değişimler var. İzmir'de en büyük kentsel dönüşüm alanı Bayraklı semtinde yer alıyor" diyerek sunumuna fotoğraflarla sürdürdü.

İzmir Şube Temsilcisi Ayhan Emekli de slayt eşliğindeki sunumu ile katılımcılara kentsel dönüşüm ile ilgili Avrupa'da yapılan kentsel dönüşüm örnekleri ve Türkiye örnekleri ile katılımcılara geniş bilgi verdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş'te 'Kentsel Dönüşüm' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement