Oğuzeli'nde Çiftçilere 400 Bin Domates ve Biber Fidesi Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Oğuzeli'nde Çiftçilere 400 Bin Domates ve Biber Fidesi Dağıtıldı

Oğuzeli\'nde Çiftçilere 400 Bin Domates ve Biber Fidesi Dağıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Oğuzeli ilçesindeki 100 çiftçiye 400 bin biber ve domates fidesi dağıtıldı.

05.04.2016 13:00

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Oğuzeli ilçesindeki 100 çiftçiye 400 bin biber ve domates fidesi dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Oğuzeli'nde arazilerini eken çiftçilere destek amacıyla 400 bin biber ve domates fidesi dağıtımını törenle gerçekleştirdi. İlçe merkezinde düzenlenen törene Oğuzeli Kaymakamı Yasin Yunak, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Oğuzeli Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Özer ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'in sanayi şehri olduğu kadar tarım şehri olduğunu söyledi. Tarımsal faaliyetleri desteklemeye yönelik çalışmalar yürüttüklerini anlatan Şahin, "Bizim özellikle toprağımızı, suyumuzu ve havamızı korumamız lazım. Ankara bu bölgede kullanılacak suyu ve barajları hızlı bir şekilde tamamlıyor. Hiç beklemeden bu suyu daha iyi kullanmamız gerekiyor. Bize düşen de yerel kalkınma dediğimiz şeyi gelenekten geleceğe taşımaktır" dedi.

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz ise Gaziantep'te tarım arazilerinin sadece 12'sinin sulanabildiğini ve yapımı devam eden barajların devreye girmesiyle 150 bin hektarlık arazinin daha sulanabileceğini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından çiftçilere domates ve biber fideleri dağıtıldı.

- Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oğuzeli'nde Çiftçilere 400 Bin Domates ve Biber Fidesi Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement