BDP'li Ayşe Gökkan Ölüm Orucuna Başladı - Son Dakika
Güncel

BDP'li Ayşe Gökkan Ölüm Orucuna Başladı

BDP\'li Ayşe Gökkan Ölüm Orucuna Başladı

Sınırda ölüm orucuna başlayan BDP Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, sınırdaki tel örgüleri koparmaya başladı.

31.10.2013 12:34  Güncelleme: 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Nusaybin İlçesi ile Suriye'nin Kamışlı İlçeleri arasındaki sınır hattında yapımına başlanan duvarı protesto etmek üzere mayınlı alanda dün oturma eylemi başlatılan BDP'li Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, bugün sabah saatlerinden itibaren sınırdaki tel örgüleri koparmaya başladı.

EYLEMİNE GECE DE DEVAM ETTİ

Gökkan, kendisine yemek götüren partililere de ölüm orucuna girdiğini illetti.Nusaybin ile Suriye'nin Kamışlı kentleri arasındaki sınır hattında, kaçak geçişleri engellemek amacıyla Türkiye tarafından yapımına başlanan duvarı protesto etmek isteyen BDP'li Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, dün tek başına mayınlı araziye girerek oturma eylemi başlatmıştı.Sınır hattındaki mayınlı arazide başlattığı oturma eylemine güvenlik güçlerinin müdahale etmediği Başkan Gökkan, eylemini sabaha kadar sürdürdü. Çok sayıda partili de gece boyunca, Başkan Gökkan'a destek için sınır hattında ateş yakarak sabah saatlerine kadar bekledi.

"BUGÜNDEN İTİBAREN ÖLÜM ORUCUNA BAŞLIYORUM"

Bugün sabah saatlerinde Başkan Gökkan'a yemek götüren BDP İl Başkanı Reşat Kaymaz ve bazı PM üyeleri, Başkan Gökkan'ı eyleminden vazgeçirmek için ikna etmeye çalıştı. Ancak eyleminden vazgeçmeyen Başkan Gökkan'ın, oturma eylemiyle birlikte bugünden itibaren ölüm orucuna da başladığını illetti. BDP'lilerin yanından ayrıldığı Başkan Gökkan, bu kez sınırdaki tel örgüleri elindeki bir demir çubukla sökmeye başladığı görüldü.Kısa bir süre sonra Genel İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Demir, Nusaybin Belediyesi işçileriyle birlikte, destek için Başkan Gökkan'ın bulunduğu sınır hattına kadar yürüdü. Demir, Başkan Gökkan'a destek için Nusaybin Belediye işçileriyle birlikte iş bırakma eylemine başladıklarını belirterek, Başkanımızın başlattığı 'sınıra duvar örülmesin' eylemine biz Genel İş Sendikası ve belediye işçileri ile beraber işi bırakarak destek vereceğiz. Bu duvarı ve telleri de kaldıracağız dedi.

GÜVENLİK GÜÇLERİ MÜDAHALE ETMİYOR

Polis ve askerden oluşan güvenlik güçleri de dün akşamdan beri sınır hattındaki sıkı güvenlik önlemlerine devam ediyor. Başkan Gökkan'a müdahale etmeyerek bekleyen güvenlik görevlileri, çevrede de sıkı önlemler aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP'li Ayşe Gökkan Ölüm Orucuna Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement