Ordu'da, Bayram Günü Şiddetli Yağış ve Sel - Son Dakika
Güncel

Ordu'da, Bayram Günü Şiddetli Yağış ve Sel

Ordu'da şiddetli yağış nedeniyle yollar kapandı, köprüler çöktü, evler yıkıldı. Yolların kapalı olması nedeniyle bayram tatili için kente gelenler, yürümek zorunda kaldı.

05.07.2016 19:19  Güncelleme: 19:28

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan Özel Sanayi Sitesi'ndeki 170 iş yeri kullanılamaz hale geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, metrekareye 300 kilogram yağmur düştüğünü, büyük çapta hasar oluştuğunu, selin Fatsa, Perşembe, Gürgentepe, Çatalpınar'da etkili olduğunu, zarar görenlere gerekli desteğin yapılacağını söyledi. Meteorolojiden 6 kent için uyarı var. Öte yandan Ordu'dan bugün çok acı bir haber daha geldi... Sel sonrası molozları temizleyen emekli öğretmen kalp krizi geçirip yaşamını yitirdi. Aynı mahallede yaşayan ağabeyi ise ölüm haberinin ardından büyük üzüntü yaşadı, kalp krizi geçirdi, 1 saat sonra o da hayatını kaybetti.

ORDU'DAN SON AÇIKLAMA...

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, selin meydana geldiği bölgelerde incelemede bulundu. Başkan Enver Yılmaz, metrekareye 300 kilogram yağmur düştüğünü, büyük çapta hasar oluştuğunu söyledi. Selin Fatsa, Perşembe, Gürgentepe, Çatalpınar'da etkili olduğunu, zarar görenlere gerekli desteğin yapılacağını vurgulayan Başkan Enver Yılmaz, şöyle dedi:

"Karadeniz sahil yolunda Nefise Akçelik tüneli çıkışında yaşanan heyelan nedeniyle yol trafiğe kapandı. Aynı zamanda Perşembe ilçemize ulaşımı sağlayan büyük köprümüz yıkıldı. Bir çok ilçede sele bağlı olarak büyük maddi hasarlar oluştu. Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş ile görüşerek, bölgede yaşanan afet ile ilgili bilgi verdik. Zarar gören yerlere hükümet olarak gerekli destekleri vereceklerini söylediler. Özellikle Fatsa ilçemizin iç kesimlerinde çok ciddi hasar var. Bölgede 12-13 kişilik bir heyetin mahsur kalma durumu vardı. Onlar biraz önce kurtarıldı. Sahil güvenlik ve genelkurmaydan helikopter istemiştik. Gerek kalmayınca helikopteri geri gönderdik. Şu anda hayati tehlikeyi oluşturacak bir durum yok."Başkan Enver Yılmaz, İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı 70, Ulaşım Daire Başkanlığı'na bağlı 250 personel ve iş makinesinin sel bölgesinde görevlendirildiğini, çalışmaları sürdürdüğünü ekledi.

İKİ KARDEŞ BİR SAAT ARAYLA YAŞAMLARINI YİTİRDİ

Perşembe ilçesi İmeçli Mahallesi'nde yaşayan emekli öğretmen Ergün Baştürk (55), sağanak yağış sonrasında evinin çevresinde biriken molozları temizlemek istedi. Bu esnada kalp krizi geçirdiği öğrenilen Baştürk fenalaşarak yere yığıldı. Ergün Baştürk'e ilk müdahaleyi emekli hemşire olan eşi Saadet Baştürk yaptı. Baştürk'ün aynı mahallede yaşayan ağabeyi Kani Baştürk (70) ise rahatsızlandığını duyduğu kardeşinin evine gitti. Evde ölüm haberini alan Baştürk de üzüntüden kalp krizi geçirdi. Sel ve heyelan nedeniyle yolu kapanan mahalleye güçlükle ulaşan 112 Acil Sağlık ekipleri, Baştürk kardeşlerin yaşamını yitirdiğini belirledi. İmeçli Mahallesi Derneği Başkanı Baki Baştürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramın ilk günü çok büyük iki acıyı birden yaşadıklarını belirterek, "Ağabey kardeş birer saat arayla hayatını kaybetti. Acımız çok büyük. Yarın iki kardeşi toprağa vereceğiz." dedi.

METEOROLOJİDEN 6 KENTE YENİ UYARI

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Orta ve Doğu Karadeniz'de uzun süredir devam eden ve önümüzdeki günlerde de etkisini sürdürmesi beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, toprağı doygun hale getirmesi ve düşecek yağışların hızla yüzey akışına geçerek sel, su baskını, heyelan gibi olumsuzluklara sebep olmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, başta Rize ve Ordu olmak üzere Samsun ve Trabzon'un doğu kesimleri ile Giresun ve Artvin'in kıyı kesimlerinde sağanağın, ulaşımda aksama, su baskını, heyelan ve yıldırım düşmesine yol açabileceği, bu nedenle ilgililer ve vatandaşların tedbirli olması gerektiği kaydedildi.

NELER YAŞANDI?

İl genelinde gece başlayan yağmur, etkisini giderek artırdı. Karadeniz Sahil Yolu'nun Trabzon istikameti, Fatsa ilçesinin Bolaman Mahallesi mevkisindeki toprak kayması yüzünden trafiğe kapandı. Karayolları ekiplerinin, yaklaşık 1,5 saatlik çalışması sonucu trafik, kontrollü olarak sağlandı. İlçedeki organize sanayi bölgesinde birçok iş yerini su bastı, araçlar suyun içinde kaldı. İş yeri sahipleri ve çalışanları, suyun tahliye edilmesi için çalışma başlattı. Altınordu ilçesi Kumbaşı Mahallesi'nde su baskınlarına neden oldu. Mahalledeki özel bir kamp alanında bulunan çadırlar, su altında kaldı. Alanda kalan vatandaşlar, ekipler tarafından tahliye edildi.

Gürgentepe ve Çatalpınar ilçelerinde de mahalle yollarında heyelan meydana geldi.

KÖPRÜ ÇÖKTÜ

Altınordu'dan Perşembe ilçesine geçişi sağlayan Akçaova Köprüsü'nde, yağış yüzünden çökme yaşandı. Köprüdeki hasar sebebiyle yol ulaşıma kapandı. Akçaova Deresi'nde su seviyesinin yükselmesinin ardından mevsimlik tarım işçileri bölgeden uzaklaştırıldı.

ARAÇLARINDAN İNİP YÜRÜDÜLER

Perşembe ilçesine bağlı Kırlı Mahallesi'nde Akçaova Deresi'ndeki su seviyesinin yükselmesiyle mahallelere bağlı yollar kapandı. Ramazan Bayramı dolayısıyla kente gelen gurbetçiler, yolun ulaşıma kapalı olması sonucu araçlarından inerek eşyalarını yanına aldı. Bazı vatandaşlar, köylerine yaklaşık iki saat yürüdü.


Ordu\'da, Bayram Günü Şiddetli Yağış ve Sel

Son Dakika Güncel Ordu'da, Bayram Günü Şiddetli Yağış ve Sel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Çotanak: Ordu ki secimlerde enver yilmaz dedi, Allah in sopasini boyle yersiniz 3 0 Yanıtla

Advertisement