Ordu'da Kan Bağışçıları Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Ordu'da Kan Bağışçıları Ödüllendirildi

Türk Kızılayı Ordu Kan Bağış Merkezi tarafından "14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" nedeniyle en çok kan bağışı yapan kişiler ödüllendirildi.

15.06.2015 16:38

Türk Kızılayı Ordu Kan Bağış Merkezi tarafından "14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" nedeniyle en çok kan bağışı yapan kişiler ödüllendirildi.

Altınordu ilçesinde Türk Kızılay'ı tarafından bir otelde yapılan ödül törenine, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Korgan Kaymakamı Erkan Kaçmaz, Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, Ordu Şube Başkanı İlhan Sağesen, Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Cengiz Dönmez, kan bağışçıları ve vatandaşlar katıldı.

Kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Sağesen, kan bağışı noktasında her geçen gün daha iyiye gittiklerini belirterek kan bağışında bulunan vatandaşlara teşekkür etti.

Vatandaşları kan bağışı noktasında duyarlı olmaya davet eden ve kendisinin de bir kan bağış gönüllüsü olduğunu belirten Balkanlıoğlu ise "Ben de düzenli olarak kan bağışında bulunan bir gönüllüyüm. Ancak tedavi olduğum için 1 yıldır kan bağışında bulunamadım. İnşallah kısa süre sonra ben de kan vermeye başlayacağım. Bazı vatandaşlarımız kan bağışı konusunda yeterince duyarlı davranmıyorlar. Geçmişte birçok insan kan kaybından ölüyorlardı. Ancak kanın insandan insana nakledilmesinin bulunması ile kan kaybından oluşan ölümler azalmıştır. Kan bağışlamak çok önemlidir. Bağışladığımız kanlarla binlerce insanımıza hayat veriyoruz. Bu duyarlılığın devam etmesini temenni ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından 45 kez kan bağışında bulunan 1 kişiye plaket, 35 kez kan bağışında bulunan bir kişiye altın madalya, 25 kez kan bağışında bulunan 2 kişiye gümüş madalya ve 10 kez kan bağışında bulunan 202 kişiye bronz madalya verildi.

Ödül töreni konuşmaların ardından son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ordu'da Kan Bağışçıları Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement