Ordu-Giresun Havalimanı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Ordu-Giresun Havalimanı Açıldı

Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz üzerine kurulan tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle yapıldı.

22.05.2015 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz üzerine kurulan tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle yapıldı.

Yapımına 2011 yılında başlanan ve Ordu'nun Gülyalı ilçesinde deniz üzerine taş dolguyla inşa edilen dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk havalimanı olan Ordu- Giresun Havalimanı yaklaşık 360 milyon liraya tamamlandı.

Havalimanının pist uzunluğu 3 bin, genişliği ise 45 metre. Günde 2 bin seferle yaklaşık 36 milyon ton taşın denize doldurulmasıyla yapılan havalimanının daha konforlu olması için piste "stone mastic asfalt" döküldü.

Öte yandan, Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın yapımında kullanılan 36 milyon ton taş için kamyonlar 950 bin sefer yaptı.

Tarifeli seferler başladı

Diğer taraftan sabah saatlerinde İstanbul'dan gelen Türk Hava Yolları'nın "Batman" isimli tarifeli sefer yapan uçağı Ordu-Giresun Havalimanı'na iniş yaptı.

Toplam 136 yolcusuyla Ordu-Giresun Havalimanı'na iniş yapan uçak, yeni yolcularını aldıktan sonra alandan ayrıldı.

Bu uçağın ardından havalimanına Türk Hava Yollarının (THY) tarifeli seferleri devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ordu-Giresun Havalimanı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement