Organ Nakli ve Bağışı" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Organ Nakli ve Bağışı" Konferansı

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, organ bağışı konusunda toplumsal duyarlılığını artırmak amacıyla başlattığı "Organ Nakli ve Bağışı Konferansı" serisinin üçüncüsü Bergama'da din görevlilerin katılımı ile devam etti.

09.05.2015 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, organ bağışı konusunda toplumsal duyarlılığını artırmak amacıyla başlattığı "Organ Nakli ve Bağışı Konferansı" serisinin üçüncüsü Bergama'da din görevlilerin katılımı ile devam etti.

Bergama Yusuf Perin Fen Lisesi'nde düzenlenen konferansa Bergama Kınık ve Dikili'den müftülük görevlileri ile camı imamları katıldı. Organ nakli ve bağışları konusunda bilgilerin verildiği konferansta konuşan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Dirik, organ bağışının önemini anlattı.

İslam dininin organ bağışına cevaz verdiğini hatırlatan Dirik, din görevlilerinin toplum üzerindeki etkisine dikkat çekti. Din adamlarından vaazlarında vatandaşları aydınlatması gerektiğine işaret eden Dirik, şunları söyledi:

"Bağış yapmak insanlar din adamlarına danışıyor. Bu noktada insanların doğru bilgilendirilmesi gerekir. Diyanet İşleri Başkanlığı da organ bağışını insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlamıştır. Bunun için 6 Mart 1980 tarih 396 sayılı kararı ile organ naklinin caiz olduğunu bildirmiştir. Bu konuda yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'deki Maide Suresi'nde, 'Kim bir kimseye hayat verirse, onun sanki bütün insanlara hayat vermişcesine sevap kazanacağı' buyrulmuştur."

Konferansın soru cevap bölümünde din görevlileri de görüşlerini aktardı.

Konferansa, İzmir İl sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Bayrakcı, İzmir Organ Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Sermin ile Bergama, Kınık ve Dikili'den gelen yaklaşık 300 din görevlisi katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Organ Nakli ve Bağışı' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement