Organlar 1 Saatlik Operasyonla Alındı - Son Dakika
Güncel

Organlar 1 Saatlik Operasyonla Alındı

Organlar 1 Saatlik Operasyonla Alındı

Uşak Devlet Hastanesi Yoğum Bakım Servisi'nde beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki Süleyman Tuncay'ın bağışlanan organları İzmir ve İstanbul'dan gelen uzman ekiplerin bir saatlik operasyonu ile alındı.

22.05.2014 08:09

Uşak Devlet Hastanesi Yoğum Bakım Servisi'nde beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki Süleyman Tuncay'ın bağışlanan organları İzmir ve İstanbul'dan gelen uzman ekiplerin bir saatlik operasyonu ile alındı. Ekipleri organlarla birlikte İzmir ve İstanbul'a doğru çıktı.

Uşak Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavisine devam ederken dün saat 10.00 sıralarında beyin ölümü gerçekleşen Süleyman Tuncay'ın organları baba Ahmet Tuncay tarafından bağışlandı. Uşak Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın tarafından İzmir Bölge Koordinasyon Merkezi'ne bildirilen organ bağışının ardından organlar için umut bekleyen hastalar tarandı. Süleyman Tuncay'ın bağışlanan kalp, karaciğer, akciğer, pankreas, kornea ve böbrekleri İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İzmir Ege Üniversitesi'nden gelen 3 uzman ekip tarafından saat 04.00 sıralarında alınmaya başlandı. 05.00'te biten operasyonun ardından alınan organlar İzmir, İstanbul ve Malatya'ya yola çıktı. Uşak Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, "Ateşli silah yaralanması ile Küytahya'dan Uşak'a gelen çocuğumuzun beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi büyük bir özveri göstererek organlarını bağışladı. Organ bağışını İzmir Bölge Koordinasyon Merkezi'ne bildirdik. Organ nakli yapan hastanelerde organ bekleyen hastalar üzerinde tarama yaparak acil organ bekleyen hastaları belirledi. Uzman ekipleri saat 03.30'da Uşak'a geldi. Kalp ve böbrekler Ege Üniversitesi'ne, kornealar İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, karaciğer Malatya İnönü Üniversitesi Hastanesi'ne ve akciğerde İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gidecek. Bu saatte sonra duamız yapılacak nakillerin başarılı bir şekilde gerçekleştirilip o insanları hayata tutunmaları sağlamaları" dedi. Uşak Devlet Hastanesi'nde organları alınan Süleyman Tuncay'ın, sabah ailesine teslim edilerek cenazesinin Kütahya'nın Sabuncupınar ilçesine bağlı Fındık Köyü'ne götürülüp, toprağa verileceği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Organlar 1 Saatlik Operasyonla Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement