Orhan Çakmak'tan 15 Temmuz Albümü - Son Dakika
Kültür Sanat

Orhan Çakmak'tan 15 Temmuz Albümü

Orhan Çakmak\'tan 15 Temmuz Albümü

Besteci ve şarkıcı Orhan Çakmak, "Gözümüzün önünde insanlar şehit oldu veya yaralandı.

25.11.2016 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSA ALCAN - Besteci ve şarkıcı Orhan Çakmak, "Gözümüzün önünde insanlar şehit oldu veya yaralandı. Bunlar unutulmaması, unutturulmaması gereken şeyler. Biz tarihimizi müzikle anlatabilirsek, 15 Temmuz veya Çanakkale ruhunu gençlere verebilirsek, bir hizmette bulunmuş oluruz diye düşündük." dedi.

Çakmak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından yaşananları esas alarak, Anadolu topraklarının destan ve kahramanlarını, "Şanlı Tarihimiz 15 Temmuz Destanı" isimli yeni albümünde anlattı.

Daha önce de Srebrenica Katliamını anlatan bir albüm yapan Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, manevi boyutu yüksek bir albüm hazırladıklarını söyledi.

Orhan Çakmak, 9 eserden oluşan albümdeki "Ömer Halisdemir" ve "15 Temmuz" eserlerini 16 Temmuz'da bestelediğini aktararak, sonraki nesillere Anadolu topraklarının tarihini ve destanlarını müzikle anlatmayı amaçladıklarını dile getirdi.

"Çocuk Şehitler" isimli eserinin nakaratında, 15 Temmuz'da şehit olan sekiz çocuğun isimlerini tek tek okuduğunun altını çizen Çakmak, bütün eserlerin söz ve müziğinin kendisine ait olduğunu ve hepsi için klip hazırladıklarını kaydetti.

Müzisyen Çakmak, 15 Temmuz gecesi Ankara'da Genelkurmay Başkanlığının önünde olduğunu dile getirerek, "Gözümüzün önünde insanlar şehit oldu veya yaralandı. Bunlar unutulmaması, unutturulmaması gereken şeyler. Biz tarihimizi müzikle anlatabilirsek, 15 Temmuz veya Çanakkale ruhunu gençlere verebilirsek, bir hizmette bulunmuş oluruz diye düşündük." ifadelerini kullandı.

"Türkiye İslam'ın son kalesi"

Darbe girişimi sonrası 37 ilde vatandaşlarla bir araya geldiğini kaydeden Çakmak, şu bilgileri verdi:

"Memlekete sahip çıkılmadığında, Adnan Menderes asılıyor veya 1980 darbesinde olduğu gibi gençler yok yere ölüyor. Babalarımızdan dedelerimizden hep bunları dinledik. Şimdi de siyonizm, internet aracılığıyla bütün dünyayı yönetiyor. Gençlerde de bu konulara bir ilgisizlik vardı. Önceden Çanakkale'yi, Sarıkamış'ı, Fatih Sultan Mehmet'i, Abdülhamit Han'ı anlatmakta zorlanırdık. Şimdi 15 Temmuz'u yaşayan gençlerin, o günün öncesine göre daha bilinçli olduğunu düşünüyorum."

Çakmak, 15 Temmuz'da darbe, esaret, özgürlük gibi kavramların daha iyi anlaşıldığını vurgulayarak, "Şehitlerimiz, gazilerimiz, maddi manevi birçok kaybımız oldu ama 15 Temmuz bu anlamda bir uyanışa, dirilişe de vesile oldu. Bence Türkiye İslam'ın son kalesi. Bizim ecdadımız 600 yıl, Allah'ın dinini, huzuru dünyaya taşıdı. Bunun 15 Temmuz'da tekrar hatırlandığını düşünüyorum." diye konuştu.

"Özgür Türkiye" için daha çok çalışılması gerektiğine vurgu yapan Çakmak, şöyle devam etti:

"Bu işi dış güçler organize etti. Darbe başarılı olamadı ama bu dış güçler her halükarda kazanç sağlıyor. Şimdi yabancı ülkelerde, 'Müslümanlar her yerde birbirini öldürüyor. Bunlar cani' imajı oluşturuyorlar. FETÖ elebaşı, peşinden gelen bir nesli vatan haini haline getirdi. Müslümanlığa ve Türklüğe çok büyük zarar verdi. Darbe başarılı olsaydı belli odaklara hizmet etmiş olacaktı ama başarılı olmayınca da hizmet etmiş oldu. En ufak bir acıma duygusu olmadan, bu girişimde bulunanların üzerine gitmek gerekiyor. Dünyanın gördüğü, gelmiş geçmiş en büyük alçak bu adam."

Orhan Çakmak'ın yeni albümünde "Ömer Halisdemir", "15 Temmuz", "Çocuk Şehitler", "Türkiyem", "Fatih Sultan Mehmet", "Çanakkale", "Abdülhamit Han", "Kardeşiz Biz" ve "Mevlana" isimli şarkılar yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Orhan Çakmak'tan 15 Temmuz Albümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement