Orman Genel Müdürlüğü 175 Yaşında - Son Dakika
Yerel

Orman Genel Müdürlüğü 175 Yaşında

Orman Genel Müdürlüğü 175 Yaşında

Orman Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 175. yılı, Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

07.06.2014 12:04  Güncelleme: 12:30

Orman Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 175. yılı, Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Erzurum Bölge Müdürlüğü, orman teşkilatının kuruluşunun 175.yılını çeşitli etkinliklerle kutlamaya başladı. Sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya gelen Erzurum Orman Bölge Müdürü Salih Çetiner, Orman Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 175.yılı etkinlikleri kapsamında bölge müdürlüğüne ait arazöz ve diğer araçlarla şehir merkezinde vatandaşları selamlayacaklarını, Palandöken'de doğa yürüyüşü yapılacağını ve en sonunda bu yapılan etkinliklerin fotoğraflanıp, o fotoğraflarla sergi oluşturulacağını söyledi. Bölge Müdürü Salih Çetiner, " Tüm dünyada ülkelerin orman varlıkları azalırken, ülkemizin orman varlığını her geçen gün artıran ender ülkelerden bir tanesidir. 1970'li yıllarda 20.2 milyon hektar olan orman varlığımız Orman Genel Müdürlüğü mensuplarının gayretli çalışmaları ile 2010'lu yıllarda 21.7 milyon hektara ulaşmıştır. Halkımıza seslenmek istiyorum. Yangın mevsimine girmiş bulunmaktayız. Ormanlarımız yanmasın geleceğimiz kararmasın. Vatandaşlarımızın muhtemel orman yangınlarına karşı dikkatli olmalarını ve bilhassa piknik yaptıklarında piknik ateşini söndürdüklerinden emin olsunlar, öylece oradan ayrılsınlar. Karşılaştıkları orman yangınlarına da 'ALO 177' ücretsiz Orman Yangın ihbar hattından bizleri arasınlar. Bazı vatandaşlarımız orman yangınlarında 112 ve 155'i arıyorlar bu konuda bütün vatandaşlarımızı bilinçlendirerek ALO 177 Orman Yangın hattının aranmasını sağlamamız gerekiyor. Yeşil bir Erzurum için çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Her yıl yaklaşık olarak 15 milyon fidan üretiyoruz. Erozyon kontrol ve mera ıslah çalışmalarımız devam ediyor. Mezarlıklarımız, parklarımız, cami ve okul bahçelerimizi ağaçlandırıp vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtıyoruz." dedi.

Basın toplantısının ardından Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü personelleri araçlarla konvoy eşliğinde şehir merkezine çıkarak vatandaşları selamladırlar. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orman Genel Müdürlüğü 175 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement