Orman Personeline Odüh Semineri Verildi - Son Dakika
Yerel

Orman Personeline Odüh Semineri Verildi

Orman Personeline Odüh Semineri Verildi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Ömer Naci Kaya, Türkiye’nin Odun Dışı Ürünler bakımından son derece zengin olduğunu belirterek, bu zenginliğin ön plana çıkarılması gerektiğini kaydetti.

09.06.2014 10:44

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Ömer Naci Kaya, Türkiye'nin Odun Dışı Ürünler bakımından son derece zengin olduğunu belirterek, bu zenginliğin ön plana çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Orman Genel Müdürlüğü Başmüfettişlerinden Ömer Naci Kaya tarafından, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler (ODÜH) hakkında Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü'nde eğitim semineri düzenlendi. Seminere, Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, ODÜH Şube Müdürlüğü, Bozyazı, Gülnar ve Anamur Orman İşletme Müdürlükleri personeli katıldı.

Seminerin açılışında bir konuşma yapan Bölge müdürü Baca, Mersin olarak, Odun Dışı Ürünleri ile ilgili çalışmaları yakından takip ettiklerini dile getirerek, "Başmühendisliğimiz tarafından Envanter ve Planlama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Planlar tamamlandıkça Bölge Müdürlüğümüzde hangi ürün nerede, ne kadar var gibi sorular netleşmiş oluyor. Ayrıca köylerimizde eğitim çalışmaları yaparak, vatandaşlarımızı bilinçlendiriyor ve odun dışı ürünlerden ciddi manada gelir sağlayan vatandaşlarımıza hizmet sunuyoruz" dedi.

Başmüfettiş Kaya ise Türkiye'nin Odun Dışı Ürünler bakımından son derece zengin ve önemli bir yere sahip olduğunun altını çizerek, "Bizler bu zenginliğimizi ön plana çıkarmalıyız. Bu kapsamda daha yeni yeni yol kat etmeye başladık ve 2011 yılında yeni yapılanma ile ODÜH Daire Başkanlığımız kuruldu" diye konuştu.

Odun Dışı Ürünler ile ilgili uğraşmanın görevden çok gönül işi olması gerektiğini vurgulayan Kaya, "Ülkemiz için biçilmez bir paha olan bu odun dışı ürünlerin ve hizmetlerin yurt dışındaki örneklerine baktığımız zaman hep gönül işi ile yapıldığını görmekteyiz. Örneğin ekonomik değeri yüksek olan ve ülkemizde de doğal olarak bulunan ve bizlerin de bazı Orman Bölge Müdürlüklerimizde Eylem Planı haline getirdiğimiz trüf mantarına, İspanya 1978 yılında çalışmalarına başladı ve İspanya'nın trüf yatağı yüzde 33. Ülkemizde ise trüf yatağı yüzde 75 oranında. Ayrıca dünyaya endemik olacak 30'a yakın mantar tespit ettik. Hizmetler sınıfında ise mesire yerleri, terapi ormanı, gıda ormancılığı, organik ormancılığı sıralayabiliriz. Önemli olan bu zenginliklerimizi değerlendirebilmemizdir. Ayrıca, Bal Ormanı ve mesire yerleriyle ilgili çalışmalarımıza biraz daha önem vermeliyiz. İlgi çeken, doğal, kullanışlı ve insan odaklı yapılara yer vermeliyiz" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orman Personeline Odüh Semineri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement