Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fransa'daki terör saldırısıyla ilgili, "Dünyanın iyi terörist, kötü terörist diye bakmadan bunlarla mücadele etmesi lazım, biz de bu mücadele için hazırız." dedi.

15.07.2016 13:10

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fransa'daki terör saldırısıyla ilgili, "Dünyanın iyi terörist, kötü terörist diye bakmadan bunlarla mücadele etmesi lazım, biz de bu mücadele için hazırız." dedi.

Bakan Eroğlu, Belarus Dışişleri Bakan Yardımcısı Alena Kupçina ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Bağımsızlığını 25 Ağustos 1991'de ilan eden Belarus'u tanıyan ilk ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu anımsatan Eroğlu, o tarihten bu yana dostlukları ilerletmek için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ay sonunda Belarus'u ziyaret edeceğini dile getiren Eroğlu, bu ziyaret ile ikili işbirliklerinin ve dostlukların kuvvetleneceğini belirtti.

Bu dönem Türkiye-Belarus Karma Ekonomik Komisyonu'nun (KEK) Eş Başkanı seçildiğini ve bunun gururunu yaşadığını vurgulayan Eroğlu, Bakanlığın yaptığı çalışmalar hakkında Kupçina'ya bilgi verdi.

Eroğlu, su, meteoroloji, ağaçlandırma ve ormancılık gibi faaliyetler konusunda Belarus ile işbirliğine hazır olduklarını bildirdi.

"DEAŞ'a katılmak için gelenleri geri gönderdik"

Fransa'nın Nice kentinde gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eroğlu, "Biz bu terörü lanetleniyoruz, Fransız halkına başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

Eroğlu, terörün her türlüsüne karşı olduklarına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Şu anda PYD bir terör örgütüdür, belli, her şeyi ile ortaya çıktı. PKK, DEAŞ denilen bu alçak eli kanlı terör örgütleriyle mücadeleyi biz yapıyoruz. Pek çok ülkeyi ikaz ettik. Ülkelerinden DEAŞ'a katılmak için Türkiye'ye gelen pek çok kişiyi ülkelerine geri gönderdik ve ülkelerini ikaz ettik. Dünyanın iyi terörist, kötü terörist diye bakmadan bunlarla mücadele etmesi lazım, biz de bu mücadele için hazırız. Biz terörle 1970 yılından beri mücadele ediyoruz. On binlerce vatan evladımız şehit düştü, mazlum, mağdur vatandaşlarımız hayatını kaybetti, PKK terör örgütü yüzünden. Şimdi DEAŞ, PYD çıktı. Size soruyorum, bunlara silahları kim veriyor, bunların eğitimini kim yapıyor? Dünya'nın bir de bunu düşünmesi lazım. Silahların nereden geldiğini biliyoruz."

Dünyanın terörle mücadele için bir araya gelmesi ve tedbir alması gerektiğini vurgulayan Eroğlu, "Bunların insan kaynaklarının tamamen yok edilmesi, etkisiz hale getirilmesi lazım. Bunlara kim silah, mühimmat veriyorsa, eğitim yapıyorsa bütün ülkelerin bunu önlemesi lazım. Birileri 'Türkiye'nin önünü keselim, bunlar terör örgütleriyle boğuşsunlar, PKK, PYD, DEAŞ'le boğuşsun, biz de seyredelim.' derlerse belki de tarihlerindeki en büyük hatayı yapmış olurlar." diye konuştu.

"Bu ay sonunda Minsk'te bir cami açılacak"

Belarus Dışişleri Bakan Yardımcısı Kupçina da Türkiye ile işbirliği ve ilişkileri devam ettirmek istediklerini söyledi.

Belarus'un dost ülkelerle ortaklığa açık olduğunu belirten Kupçina, şunları kaydetti:

"Bizim siyasi alanda şimdiye kadar hiçbir problemimiz olmadı. Şu anda sorunlu olan konular mevcut değildir. Ticari ve ekonomik ilişkilerimiz de çok gelişmekte. Son 10 yılda bu ilişkiler çok gelişti. Yatırım alanında da çok ileri gittik. Bu ay sonunda Minsk'te bir cami açılacağını duyurmak istiyorum. Bizde sadece bir dinden insanlar yaşamıyor, birçok dinden insanları barındırıyoruz. İslamiyeti kabul eden insanlar da 14. yüzyıldan beri ülkemizde yaşamaktadır."

Kupçina, Fransa'da yaşanan terör saldırısını kınadığını ifade ederek, "Son günlerde yaşanan terör olaylarını kınıyoruz. Terör evrensel boyut kazandı. Bu acıyı dindirmek istiyoruz. Tüm ülkelerin terörle mücadele hedefi için birleşmesi gerekiyor. Terörün hiçbir haklı sebebi olamaz." dedi.

Bakan Eroğlu'nun KEK Eş Başkanı olmasının Beralus için büyük bir onur olduğunu vurgulayan Kupçina, Eroğlu'nun tecrübelerinden faydalanacaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Eroğlu ve Kupçina, birbirlerine yöresel hediyeler takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement