Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, geçen yıl Bursa'nın merkez Mudanya ilçesinde yaşanan yangınla ilgili, "Zarar gören 170 hektarlık alanın 70 hektarında tabi tensil çalışması, 62 hektarında endüstriyel plantasyon çalışması, 38 hektarında ise ağaçlandırma çalışmaları yapıldı ve toplam 132 bin adet fidan toprakla buluşturuldu.

05.10.2016 11:52

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, geçen yıl Bursa'nın merkez Mudanya ilçesinde yaşanan yangınla ilgili, "Zarar gören 170 hektarlık alanın 70 hektarında tabi tensil çalışması, 62 hektarında endüstriyel plantasyon çalışması, 38 hektarında ise ağaçlandırma çalışmaları yapıldı ve toplam 132 bin adet fidan toprakla buluşturuldu." açıklamasında bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Bakan Eroğlu, 29 Ağustos 2015'te Mudanya'da çıkan orman yangınında 170 hektar alanın zarar gördüğünü anımsatarak, araziyi yeniden ağaçlandırmak için çalışmalar başlatıldığını kaydetti.

Mudanya'daki orman yangınına bütün imkanlar seferber edilerek hiç vakit kaybedilmeden müdahale edildiğinin altını çizen Eroğlu, "Orman teşkilatımızın özverili ve cansiperane çalışmaları neticesinde yangını kısa bir sürede söndürdük. Orman yangınını söndürdükten sonra ise zarar gören alanı hemen ağaçlandırmak için çalışmalarımızı başlattık. Geçen yıl 18 Ekim'de yangın sonrası zarar gören alana ilk fidanı diktik. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla da fidan dikim merasimi düzenledik." ifadesini kullandı.

Eroğlu, yangından zarar gören bütün ağaçların 30 Kasım 2015 itibarıyla sahadan çıkarıldığını aktararak, "Zarar gören 170 hektarlık alanın 70 hektarında tabi tensil çalışması, 62 hektarında endüstriyel plantasyon çalışması, 38 hektarında ise ağaçlandırma çalışmaları yapıldı ve toplam 132 bin adet fidan toprakla buluşturuldu." açıklamasını yaptı.

Mudanya'da yanan alanların en kısa sürede eski yeşil günlerine dönmesi için ne gerekiyorsa yapıldığını bildiren Bakan Eroğlu, "Mudanya'da olduğu gibi diğer yanan alanlar da aynı yıl ağaçlandırma mevsiminde tekrar ağaçlandırılıyor. Bizim dönemimizde yanan orman alanlarının bir metrekaresi dahi başka bir maksatla kullandırılmadı. Böyle bir durumun söz konusu olması dahi mümkün değil." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement