Ortaca'da Işid Protestosu - Son Dakika
Güncel

Ortaca'da Işid Protestosu

Ortaca\'da Işid Protestosu

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen HDP İlçe Örgütü üyeleri, IŞİD'i protesto etti.

07.10.2014 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen HDP İlçe Örgütü üyeleri, IŞİD'i protesto etti.

HDP Ortaca İlçe Başkanı Yusuf Uludağ ve bir grup partilinin katıldığı etkinlikte Suriye'nin Kobani kentinde, IŞİD saldırıları nedeniyle ölenler için saygı duruşunda bulunuldu. Basın açıklamasını okuyan Yusuf Uludağ, IŞİD'in Kürt halkına yönelik ağır bir katliam gerçekleştirmek için 23 günden bu yana Kobani'yi kuşattığını belirterek şöyle dedi:

"Türkiye topraklarından IŞİD'e sağlanan her türlü desteğin derhal kesilmesi, özsavunma dahil Kobani halkının bütün ihtiyaçlarının sağlanması için Türkiye'den bir koridor açılması, orada direnenlerin talepleridir. Bu talepler hepimizin talepleridir. HDP olarak, IŞİD'in Kobani'yi işgal etmesinin felakete sürüklenme ihtimalini güçlü biçimde barındırdığına bir kez daha işaret ediyoruz. Çözüm süreci ile Kobani'nin birbirinden koparılamayacağını, barışın yolunun Kobani'den geçtiğini, biri çökerse diğerinin de çökeceğini ve büyük bir psikolojik kırılma yaşanacağını bir kez daha vurguluyoruz. AKP iktidarı, bugüne değin izlediği mezhepçi ve tekçi anlayışa dayalı politikalarla, Suriye ve Irak'taki cihatçı gruplara verdiği lojistik, askeri, siyasal ve manevi destekle sürecin buraya gelmesinde önemli bir rol oynamıştır. Bu tutuma son verilmelidir. Hükümete bir kez daha çağrı yapıyoruz! Kobani'ye destek vermemek, destek vermek isteyenleri de engellemekle çözüm sürecini tehlikeye atıyorsunuz. IŞİD'in Türkiye'deki yapılanmalarını dağıtın."

Basın açıklaması ardından slogan atan grup, oturma eyleminden sonra dağıldı. - Ortacamuğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ortaca'da Işid Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement