Ortadoğu'daki Kaosu Bitirme Planı: 'Mezopotamya Beşlisi' - Son Dakika
Güncel

Ortadoğu'daki Kaosu Bitirme Planı: 'Mezopotamya Beşlisi'

Ortadoğu\'daki Kaosu Bitirme Planı: \'Mezopotamya Beşlisi\'

GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal, Ortadoğu'daki kaosu bitirmenin en kestirme yolu olarak aralarında Türkiye ve Kürdistan'ın da olduğu Mezopotamya Beşlisi yapısını önerdi.

15.09.2014 13:50

GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal, Ortadoğu'daki kaosu bitirmenin en kestirme yolunun 'Şanghay Beşlisi' benzeri bir yapılanma olarak "Mezopotamya beşlisi' önerisinde bulundu.

Güneydoğu Girişimci İş Adamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal, danışmanlarına hazırlattığı yeni bir projeyle daha gündem oluşturacağa benziyor. Diyarbakır'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Şanghay beşlisinin Asya ülkeleri arasında güçlü bir politik ve ekonomik sinerji yarattığını söyleyen Akbal; Ortadoğu kaosu'nun bitirmenin ve akan kanı durdurmanın en önemli yolunun da benzer bir yapılanma olacağını ifade etti.

YAPI, TÜRKİYE, İRAN, KÜRDİSTAN, IRAK VE SURİYE'Yİ KAPSAYACAK

Akbal; "Mezopotamya Beşlisi" olarak tarif ettiğimiz Türkiye, İran, Irak, Kürdistan ve Suriye'yi kapsayacak yapı, özellikle ulus-devlet olarak inşa edilen 19'uncu yüzyıl paradigmasına alternatif yeni ulus-üstü entegrasyonların bir tezahürü olarak gelişebilir" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ortadoğu'daki Kaosu Bitirme Planı: 'Mezopotamya Beşlisi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement