Osmancık'ta Yüzyılın Buluşması - Son Dakika
Güncel

Osmancık'ta Yüzyılın Buluşması

Osmancık\'ta Yüzyılın Buluşması

Cumhuriyet dönemi öncesi doğudan batıya göç eden birbirlerini bulan parçalanmış aileler Osmancık'ta buluştu.

27.05.2015 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet dönemi öncesi doğudan batıya göç eden birbirlerini sonradan bularak tanıyan parçalanmış aileler Osmancık'ta buluştu.

1916 Yılında Doğu Anadolu bölgesini işgale başlayan Ruslar, burada yaşayan sivil halkı da katletmeye başlamasıyla birlikte, bu bölgede yaşayan sivil halk Rus mezaliminden kurtulmak için batıya doğru göç eder. Bu göç çok sıkıntılıdır, çoğu aile bu göçte birbirini kaybeder, yakınlarının ölümüne şahit olurlar. Kağnı arabalarına yükledikleri az bir eşyayla 3 ay yollarda yürürler.

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesi Öbektaş kasabasından gelen ailelerden biri de GÜRER ailesidir. 1916 yılında bütün akrabalarından koparak Osmancık'a yerleşmişlerdir. Yokluk ve imkansızlıklar nedeniyle aileler arasındaki bağ kopar.

Üniversite okumak için 1990 yılında Erzurum'a giden Osmancıklı Gürer ailesinden Şahin Gürer, Kelkitli olan okul arkadaşıyla birlikte, büyükannesinden duyduğu köyün yolunu tutar.

Kendini tanıtır ve Osmancık'ta ikamet ettiklerini söyler. Aileler birbirlerinden haberdar olmaları böylece gerçekleşir. Hatta komşu ilçe İskilip'de bile amca çocuklarının yaşadığını yeni öğrenmişlerdir.

Aralarında iletişim kuran aileler, İstanbul'da ikamet edenler birlikte bir otobüs kiralayıp Osmancık'a geldiler. Yüzyıldır ayrı düşmüş, bir sürü acılar çekmiş aileler bir piknik programıyla yakından tanışıp kaynaştılar. Çoğu akrabalarını burada tanıdı.Böylece duygulu anların yaşandığı yüzyılın buluşması Çorum'un Osmancık ilçesinde gerçekleşmiş oldu...
HABER:Mustafa ULUSOY

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Osmancık'ta Yüzyılın Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement