Osmaniye Valisi Oduncu, Dügiad Yöneticilerini Kabul Etti - Son Dakika
Yerel

Osmaniye Valisi Oduncu, Dügiad Yöneticilerini Kabul Etti

Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Düziçi Girişimci İş Adamları Derneği (DÜGİAD) Başkanı Rüstem Şen ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.

07.01.2014 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Düziçi Girişimci İş Adamları Derneği (DÜGİAD) Başkanı Rüstem Şen ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.

Başkan Rüstem Şen, ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmada, Düziçi- Andırın yolunun asfaltlanması, doğalgaz hattının değerlendirilmesi ve tarımsal verimliliğin artması için de AR-GE çalışması yapılması gerektiğini söyledi.

Düziçi'ne organize sanayi bölgesi veya tarımsal organize sanayi bölgesi kurulması için kendilerinin yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirten Şen, kurulacak bölgenin demiryolu, otoyol ve İskenderun Limanına yakın olmasının önemine değindi.

Şen, bu konuda Valilik, Kaymakamlık ve milletvekillerinden destek beklediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Düziçi'nde organize sanayi bölgesi yapımı acil bir ihtiyaç. Bunun hayata geçmesi, yurt içi ve yurt dışında çalışan ailesinden uzak 20 bine yakın işçimizin tekrar aileleri ile yaşamalarına imkan sağlar. Düziçi coğrafi konumu ile sanayi bölgesi olmayı hak ediyor. Düziçi'nin kalifiye elemanları Osmaniye, Hatay, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş'ta çalışıyor. Bu nedenle de kurulacak organize sanayi bölgesinde kalifiye eleman sıkıntısı yaşanmayacak, Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun tecrübesini, Düziçi'ne ve bölge yatırımcılarına aktarmak istiyoruz."

Vali Oduncu da, devletin girişimciler için ciddi kolaylıklar sağladığını, teşviklerle Osmaniye'nin cazibe merkezi haline gelmesi için çalıştıklarını, artık her Türk vatandaşının rahatlıkla şirket kurarak yurt içi ve yurt dışı ile ticaret yapabildiğini söyledi.

Bu konuda Düziçi Girişimci İş Adamları Derneği'ne büyük görevler düştüğünü belirten Oduncu, "Gerek dernek üyelerinin, gerekse ilçe esnafının Osmaniye'yi ticari ve uluslararası boyutta büyütme hedeflerimize katkı sağlayacaklarına yürekten inanıyoruz" dedi. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmaniye Valisi Oduncu, Dügiad Yöneticilerini Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement