Otobüste 'Allahuekber' Diyerek, 3 Yolcuyu Bıçakla Boğazlarından Yaraladı" Haberine Ek - Son Dakika
Güncel

Otobüste 'Allahuekber' Diyerek, 3 Yolcuyu Bıçakla Boğazlarından Yaraladı" Haberine Ek

Otobüste \'Allahuekber\' Diyerek, 3 Yolcuyu Bıçakla Boğazlarından Yaraladı" Haberine Ek

1) SALDIRGAN TUTUKLANDI İstanbul'dan Şanlıurfa'ya giden yolcu otobüsünde seyahat eden 24 yaşındaki A.K., sabaha karşı 'Allahuekber' diyerek elindeki bıçakla etrafına saldırıp, 3 yolcuyu boynundan ve karnından ağır yaraladı.

27.06.2014 21:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1) SALDIRGAN TUTUKLANDI

İstanbul'dan Şanlıurfa'ya giden yolcu otobüsünde seyahat eden 24 yaşındaki A.K., sabaha karşı 'Allahuekber' diyerek elindeki bıçakla etrafına saldırıp, 3 yolcuyu boynundan ve karnından ağır yaraladı.

Gece saat 12.00'da İSTANBUL'dan Şanlıurfa'ya hareket eden Şah Ahmet Baltacı yönetimindeki 63 AK 919 plakalı yolcu otobüsünde seyahat eden 24 yaşındaki A. B., sabaha karşı Ankara'nın Çamlıdere ilçesine 10 kilometre kala TEM otoyolu Tatlak mevkisinde 'Allahuekber' diyerek elindeki bıçakla etrafına saldırıp, 3 yolcuyu boynundan ağır yaraladı. Kaçmaya çalışırken jandarma tarafından yakalanan saldırganın şizofreni rahatsızlığı bulunduğu öğrenildi.

Olay, Ankara'nın Çamlıdere ilçesi yakınlarında TEM otoyolu Tatlak mevkisinde sabaha karşı 05.30 sularında meydana geldi. İstanbul'dan Şanlıurfa'ya giden yolcu otobüsünün 43 nunamalı koltuğunda oturan yolcularından Şanlıurfa Hilvan nüfusuna kayıtlı A. B., iddiaya göre sabaha karşı diğer yolcuların uyuduğu sırada eline aldığı bıçağı 'Allahuekber' diyerek yolcuların boynuna saplamaya başladı. Bu sırada saldırganın arka koltukta oturan iki yolcu ile tartışmaya başladığı öğrenildi. Yolculardan 33 yaşındaki Abdulhay Beydar, 32 yaşındaki Süleyman Süleymani'yi karnından ve 40 yaşındaki Murat Kaya'yı ise boğazından ve yüzüne isabet eden bıçak darbeleri ile ağır yaralandı.

Bekar olduğu ve İstanbul'da sokakta yaşadığını ayrıca sokaklarda kağıt toplayarak hayatını devam ettirdiği öğrenilen saldırgan otobüsteki panikten yararlanarak kaçarken, yaralılar olay yerine gelen 112 ambulanslarıyla 2'si Ankara'daki Numune, biri ise Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumları iyi olan yarılılar, tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Yaralılardan Süleyman Süleymani'nin Suriye uyruklu olduğu belirtildi.

Saldırgan A. B., Çamlıdere Jandarma ekipleri tarafından TEM yolu üzerinde yaklaşık 3 saat süre ile ikna edilmeye çalışıldı. Saldırıda bulunduğu sustalı tabir edilen bıçağı boğazına dayayıp, intihar edeceğini belirten saldırgan B., jandarmanın 3 saat süren ikna çalışması sonucu suç aleti bıçakla teslim oldu. Şizofreni rahatsızlığı bulunduğu öğrenilen saldırgan B.'nin bıçakla kıyafetlerini doğrayınca Çamlıdere Jandarma Komutanlığında görevli erler tarafından verilen elbiseler giydirildi. Kaçtığı sırada ayakkabısını da yitiren saldırgana yine bir er kendi terliğini verdi. Jandarmadaki ifadesi alındıktan sonra bu ilçede adliye binası olmaması nedeniyle Kızılcahamam'a getirildi. Saldırgan Kızılcahamam Adliyesi'nde çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Kızılcahamam Kapalı Cezaevine gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Otobüste 'Allahuekber' Diyerek, 3 Yolcuyu Bıçakla Boğazlarından Yaraladı' Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement