Oyak Almatıs'i Devir Alma İşlemlerini Tamamladı - Son Dakika
Güncel

Oyak Almatıs'i Devir Alma İşlemlerini Tamamladı

OYAK, 14 Temmuz tarihinde imzaladığı hisse alım sözleşmesi akabinde dünya çapında gerekli tüm izinleri alarak özellikli alümina sektöründe dünya lideri olan Almatis'in %100'ünü devraldı.

01.09.2015 10:14

Almatis'in ürünleri demir çelik, çimento, seramik, otomotiv, inşaat ve elektronik sektörlerinin üretim süreçlerinde kullanılıyor.

Almatis, merkezi Hollanda'da olan ve Amerika Birleşik Devletleri'nde 4 fabrika ve bir rafinerisi, Almanya, Hollanda, Japonya, Çin ve Hindistan'da birer fabrikası ile Brezilya, Amerika, Almanya, Hindistan, Japonya ve Çin'de satış ofisleri bulunan konusunda dünyada açık ara lider olan bir şirketler grubudur ve 1,140 kişi istihdam etmektedir.

OYAK 2012 yılında Akdeniz Kimya ve 2013 yılında Avusturya bazlı Chemson şirketlerini alarak Dünya Liderliği elde ettiği Stabilizatör sektörüne böylelikle Özellikli Alumina sektörünü de ekleyerek iki alanda dünya lideri konumuna ulaşmıştır. Bu iki grup 2,000 üzerinde çalışanı ile 1.1 milyar ABD doları ciro sağlamaktadır.
OYAK Grubu bu alım ile Türkiye dışında 20 ülkede toplam 56 noktada faaliyet göstermektedir. OYAK'ın faaliyet gösterdiği ülkeler; ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Brezilya, Rusya, Çin, Avustralya, Kanada, Meksika, Hindistan, Japonya, Avusturya, İspanya, Fas, Singapur, Hollanda, Lüksemburg, KKTC ve Romanya'dır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Oyak Almatıs'i Devir Alma İşlemlerini Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement