Özbek Cinayetlerine Protesto - Son Dakika
Güncel

Özbek Cinayetlerine Protesto

Fatih’te bir araya gelen Özbek vatandaşlar, Özbekistan Devleti tarafından öldürüldüğü iddia edilen Özbek muhalifler için eylem yaptı.

11.01.2015 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği ve Türkistan Derneği üyesi bir grup, Fatih’teki Saraçhane Parkı’nda bir araya gelerek öldürülen Özbek vatandaşlar için eylem yaptı. Türkiye’ye sığınan Özbek muhaliflerin Rusya ve Özbekistan istihbaratı tarafından suikastla öldürüldüğünü iddia eden grup, sık sık “Türkiye kardeşine sahip çık” şekline sloganı attı.

“Katil Kerimov hesap verecek” yazılı pankart açan grup adına Türkistan-Der Başkanı Namaz Nur Mümin, basın açıklaması yaptı.

“ÖZBEK HOCA, RUS VE ÖZBEK İSTİHBARATI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ”

Özbek muhaliflere yönelik suikastların artarak devam ettiğini iddia eden Başkan Mümin, “Özbek Hoca, Rus ve Özbek istihbarat elemanları tarafından öldürüldü. Daha önce Kırgızistan ve İsveç’te yapılan suikastlar zincirinin son halkası İstanbul Zeytinburnu oldu. Özbek muhacirlerine yönelik cinayetleri Özbekistan devletinin işlediği, Rusya’nın da yardım ve yataklık ederek suça iştirak ettiği ortaya çıkmıştır” dedi.

Son işlenen Özbek cinayetlerinin daha önce yine Türkiye’de işlenen Çeçen cinayetlerine benzediği iddiasına bulunan Mümin, “Çeçenistan’da Rus işgaline karşı olan Çeçen kardeşlerimiz Rus istihbaratı ve Kadirov işbirliği ile katledildiler. Şimdi de Özbekistan’daki diktatörlük rejimine karşı olan Özbek ilim adamları ve siyasetçiler hedef alınmaktadır. Özbekistan’daki gayri meşru Kerimov yönetimi muhaliflere yönelik kaçırma ve suikast düzenleme gibi saldırılara 1992 yılında başladı” şeklinde konuştu.

Grup yapılan açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

MEHMET ALTUNIŞIK

Özbek Cinayetlerine Protesto
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özbek Cinayetlerine Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement