Özbekistan'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu - Son Dakika
Güncel

Özbekistan'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Cumhuriyet'in kuruluşunun 93'üncü yıl dönümü, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

31.10.2016 21:44

Cumhuriyet'in kuruluşunun 93'üncü yıl dönümü, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Taşkent'teki Wyndham Tashkent Otel'de düzenlenen resepsiyonda, davetliler Büyükelçi Namık Güner Erpul tarafından karşılandı. Resepsiyona Özbekistan Sağlık Bakanı Anvar Alimov, Özbekistan Senatosu Dış Politika Komitesi Başkanı Senatör Sadık Safayev, Dışişleri Bakan Yardımcısı Dilyor Hakimov, Özbekistan Dışişleri Bakanlığına bağlı "Jahon" Haber Ajansı Genel Müdürü Abror Gulyamov ve diğer Özbek yetkililerin yanı sıra çok sayıda yabancı misyon şefi, yerli ve yabancı gazeteciler ile sivil toplum temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve iki ülke ulusal marşının okunmasıyla başlayan resepsiyonda konuşan Büyükelçi Erpul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajını okudu.

Erpul konuşmasında, içinde bulundukları 2016 yılının kardeş Özbekistan için de acı tatlı birçok gelişmenin yaşandığı bir yıl olduğunu kaydederek, Özbekistan'ın kurucu cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un vefatı dolayısıyla Özbek halkına başsağlığı dileklerinde bulundu.

Büyükelçi Erpul, görev süresinin yakın zamanda dolacağını ve görev süresi boyunca kendisine ve ailesi gösterdiği misafirperverlikten dolayı başta Özbekistan Dışişleri Bakanlığı olmak üzere tüm Özbek kurumlarına teşekkür ederek, Özbekistan'da yaşayan Türk iş adamlarından yeni dönemde hızla büyüyen Özbekistan'a yeni yatırımlar yapmalarını beklediğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özbekistan'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement