Minik Aylan'dan Etkilenen Spor Kulübü, Mülteci Çocuklara Kapılarını Açtı - Son Dakika
Güncel

Minik Aylan'dan Etkilenen Spor Kulübü, Mülteci Çocuklara Kapılarını Açtı

Minik Aylan\'dan Etkilenen Spor Kulübü, Mülteci Çocuklara Kapılarını Açtı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde cansız bedeni kıyıya vuran Suriyeli 3 yaşındaki Aylan Kurdi’den etkilenen Tuzla Şifa Spor Kulüp yöneticileri, Suriyeli çocuklara ücretsiz spor eğitimi verecek.

06.09.2015 14:05

Muğla'nın Bodrum ilçesinde cansız bedeni kıyıya vuran Suriyeli 3 yaşındaki Aylan Kurdi'den etkilenen Tuzla Şifa Spor Kulüp yöneticileri, Suriyeli çocuklara ücretsiz spor eğitimi verecek.

Ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle yaşadıkları toprakları terk etmek zorunla kalan Suriyeli çocuklara, Tuzla Şifa Spor sahip çıktı. İstanbul Amatör Spor Kulüplerinden olan Tuzla Şifa Spor Kulübü ayırdığı özel kontenjanla mülteci çocuklara ücretsiz eğitim verecek. Suriyeli çocukları kulüpteki eğitim alan çocuklarla kaynaştıracak proje ile ayrılıkların ortadan kaldırılıp çocukların birlikte sosyalleşmesi de amaçlayan spor kulübü yöneticileri projenin büyük kulüplere örnek olmasını istiyor.

Suriye'de bir süredir yaşanan savaştan en çok çocukların etkilendiğini belirten Sportif Direktör Şakir Kaya,"Bu savaşın en masumu çocuklardı. Bizlerde bunlar için bir şeyler yapmak istedik. Çocuklara spor kulübümüzde spor yaptıralım istedik. Biz burada bir iyilik hareketi başlattık. İnşallah Türkiye geneline yayılır da çocuklara bir faydamız dokunur" dedi.

"AYLAN'DAN ÇOK ETKİLENDİM"

Cansız bedeni karaya kuran Aylan'ın ölümünden çok etkilendiğini dile getirerek duygulanan Kaya, "Aylan'dan çok etkilendim. Ailemde bu olaydan çok etkilendi. Etkilenmemek elde değil. Hepimizin çocuğu var" diye konuştu.

Türkiye'yi çok sevdiğini söyleyen Suriyeli Abdullatif Aluş," 14 yaşındayım savaş olduktan sonra buraya gelmek zorunda kaldık. İki senedir buradayız ve burada çok mutluyuz. Türk arkadaşlarımla çok iyi anlaşıyoruz. Ben tatil günlerimde sürekli olarak buraya gelip spor yapıyorum. Normal günlerde de babamla beraber bende çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

"HEPİMİZ BURADA KARDEŞİZ"

Suriyeli çocuklarla arkadaş olan 11 yaşındaki Yunus Aras ise, "Bugün burada Suriyeli arkadaşlarımızı ağırladık. Arkadaşlarımın ülkelerinde olan savaş çocukların savaşı değil hepimiz burada kardeşiz. Biz burada dünya barışını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Suriyeli 9 yaşındaki Nasrullah Tarayın ise, "Ben Suriye'de top oynuyordum. Biz arkadaşlarımla kardeşlerimle sürekli olarak top oynuyorduk. Bir buçuk senedir Türkiye'deyim ve burada arkadaşlarımla çok iyi anlaştık" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Minik Aylan'dan Etkilenen Spor Kulübü, Mülteci Çocuklara Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement