Özgecan'ın İsmi Fethiye'de Bir Parka Verilecek - Son Dakika
Yerel

Özgecan'ın İsmi Fethiye'de Bir Parka Verilecek

Özgecan\'ın İsmi Fethiye\'de Bir Parka Verilecek

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Mersin’in Tarsus ilçesinde minibüs sürücüsü tarafından vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın isminin bir parka verilmesini istedi.

02.04.2015 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Mersin'in Tarsus ilçesinde minibüs sürücüsü tarafından vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın isminin bir parka verilmesini istedi. Başkan Saatcı'nın meclis gündemine getirdiği madde oy birliği ile kabul edildi.

Tarsus'ta 11 Şubat 2015 günü minibüse bindikten sonra kaybolan Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü 1. sınıf öğrencisi Özgecan Aslan'ın 13 Şubat 2015 günü minibüs sürücüsü, arkadaşı ve babası tarafından bıçakla öldürülüp, elleri bileklerinden kesildikten sonra diri diri yakılmasının ortaya çıkması Türkiye'de infiale neden olmuştu.

Hafızalardan silinmeyen bu olay sonrası Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Nisan ayı meclis toplantısında, Özgecan isminin bir parka verilmesini gündeme taşıdı. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı yaptığı açıklamada, "Her ay bir kadın katlediliyor. Biz kadınlarımıza değer veren, baş tacı eden bir toplumuz. Geldiğimiz bu noktaya bak. Özgecan kızımızda namusunu vermedi, canını verdi. Park Bahçe Müdürlüğümüz çok güzel bir yere bir park ve kızımızın heykelini yapacak" dedi. Konuşmaların ardından Fethiye Belediye Meclisi, Başkan Saatcı'nın gündeme getirdiği maddeyi oy birliği ile kabul etti.

Fethiye Belediye meclisinde demokrat partili Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın faaliyet raporu görüşülüp demokrat parti, CHP ve Ak Partili belediye meclisi üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Belediye başkanı Behçet Saatcı başkanlığında toplanan Fethiye Belediye Meclisi mart ayı toplantısı zaman zaman tartışmalı ve gergin geçti. Toplantıda Belediye başkanı Behçet Saatcı faaliyet raporunu okudu. Oylama sırasında başkan vekili CHP'li Ferzan Akçin oylamayı yaptırırken CHP'li üyeler süre isteyerek oylamanın gelecek toplantıda yapılmasını önerdiler. Kanunen böyle bir süre olmadığı bildirilince 10 dakikalık bir ara verildi. CHP grubu ve diğer gruplar kendi aralarında kısa süreli bir toplantının ardından oylamaya geçerek demokrat Partili Fethiye Belediye başkanı Behçet Saatcı'nın faaliyet raporunu oy birliği ile kabul etti. Bu süre içinde kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Ayrıca Fethiye Belediyesi Meclis toplantısında yeni dönem encümen üyelikleri seçimi yapıldı. Demokrat partiden Mehmet Sezgin, Ak Partiden Turgay Öztürk ve CHP'den Talat Ersoy yeni dönem Fethiye Belediyesi Encümen üyeliklerine getirildiler. Toplantıda inlice muhtarı Salih Kundakçı'nın verdiği dilekçede görüşüldü. Göcek mahallesi hacıbucağı mevkiinin inlice mahallesi sınırlarına katılması talebi komisyona havale edildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özgecan'ın İsmi Fethiye'de Bir Parka Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement