Paralel Yapı Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Paralel Yapı Operasyonu

Paralel Yapı Operasyonu

İzmir’de, Paralel Devlet Yapılanması iddialarına finansal destek sağladıkları iddiasıyla operasyon yapılan Türk Tabipler Vakfı ile ilgili açıklama yapıldı.

24.06.2015 13:03

İzmir'de, Paralel Devlet Yapılanması iddialarına finansal destek sağladıkları iddiasıyla operasyon yapılan Türk Tabipler Vakfı ile ilgili açıklama yapıldı. Vakfın Genel Sekreteri Alaattin Şahin, "Vakıf olarak denetimlerden sorunsuz geçtik. Bizim hesabını veremeyeceğimiz bir sorunumuz yok. Polis vakfa geleceğine daha önce hisselerimizi devrettiğimiz üniversiteye operasyon yaparak yanlış adrese gelmiştir" dedi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sabah saatlerinde Türk Tabipler Vakfı ile Şifa üniversitesi Hastanesinde mahkeme kararıyla arama başlattı. Vakıf, üniversite ve hastanenin evrakta sahtecilik yaptıkları ve Paralel Devlet Yapılanmasına finansal destek sağladıkları ileri sürüldü.

Öte yandan Türk Tabipler Vakfı Genel Sekreteri Alaattin Şahin, vakfın bulunduğu Bayraklı'da açıklama yaptı. Vakıf olarak bugüne kadar rutin denetimlerin tamamının yapıldığını dile getiren Şahin, şöyle konuştu: "En son vakıf denetimimiz iki ay önce tamamlandı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmeleri elimizde mevcut. Dolayısıyla bugüne kadar tespit edilmemiş bir şey varsa ben bilmiyorum. Biz vakıflar denetiminden iki ay önce geçmiş bir vakıfız. Üniversitemiz YÖK yönetiminden 3 ay önce geçti. YÖK'ün en son göndermiş olduğu yazı 6 Haziran 2015 tarihinde yani daha 3 gün önce elimize ulaştı. Üniversitemizde hiçbir eksikliğin olmadığı tespit edildi. Dolayısıyla vakıfla ilgili böyle bir iddianın olmadığı kanaatindeyim. Mali şubeden polisler gelmiş, bir ihbarı değerlendirdiklerini söylemişler. Yukarıda arama yapıyorlar. Vakfımızın merkezi bu binanın 5'inci katında. Vakıf İzmir'de herhangi bir ticari faaliyet göstermiyor. Üniversite bünyesinde bulunan bütün hastanelerini 2012 yılında üniversiteye devretti. Polisler ne arıyor şimdi bilemiyorum."

YANLIŞ ADRES İDDİASI

Polislerin yanlış adrese geldiğini ifade eden Şahin, şunları söyledi: "Şöyle bir durum var. Şifa derken biraz karışıyor. Kadıköy Şifa da var, Ağrı Şifa da var. Adı Şifa olan her şeye gidilecekse Türkiye'de herhalde yüz adrese gidilebilir. Arkadaşlar zannediyorum, 2012'de olan adres değişikliğini herhalde atlamış. Yani 3 yıl önceki olan hadise de kalmışlar. 2012 yılında her şey üniversiteye intikal ettiği halde üniversitenin binasına vakıf merkezi diye gelmişler bunu polislere anlattık. Üniversitenin vakıfta ayrı tüzel kişiliği olduğunu zaten yasa ifade ediyor. Üniversite ile ilgili bir şikayet söz konusu değil. Vakıfla ilgili bir sorun varsa cevabı verilir, problem yok. Polisler yanlış adrese geldiğini tutanak tutuyor şimdi." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Paralel Yapı Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement