Pazarcık İlçesinde Kuran-ı Kerim Okuma Yarışması Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Pazarcık İlçesinde Kuran-ı Kerim Okuma Yarışması Yapıldı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Pazarcık Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından ilçeler arası 'Genç Sedalar' Kuran-ı Kerim yarışması gerçekleştirildi.

26.03.2016 15:54

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Pazarcık Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından ilçeler arası 'Genç Sedalar' Kuran-ı Kerim yarışması gerçekleştirildi.

Pazarcık Belediyesi konferans salonundaki yarışmada konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, İmam Hatip Liseleri'nin bu güne kolay gelmediğini belirtti.

Bugün Türkiye'de artık her şeyin eskisi gibi olmadığını hatırlatan Kılıç, şunları söyledi:

"Bugün devletimiz ve halkımız kucaklaşmıştır. Ayağına gidilen devlet değil halkının ayağına giden ve halkına her zaman hizmet eden bir devlet vardır. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'unda dediği gibi 'Yeniden hayatımızın merkezine Kuranı almalıyız ve sorunlarımızı bu şekilde çözmeliyiz.' Eğer böyle yaparsak dünyaya örnek bir millet oluruz. Kuran-ı Kerim için bu salondayız. Birliğimizi ve beraberliğimizi Allah daim eylesin ve kötülere fırsat vermesin."

Bu milletin çok zulümler çektiğini belirten Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ ise "vatandaşlar Kuran-ı Kerim zor şartlar altında okudular. Allah şükür ki bu zulmü yapanların zulmü 15 yıl sürmüştür. Ancak bu millet dimdik ayaktadır" diye konuştu.

Pazarcık Anadolu İHL Müdürü Tahir Sümer, İmam Hatip liseleri olarak öğrencilerin sosyal, kültürel, mesleki, akademik ve sanatsal alanlarda çalışmalar yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

'Genç Sedalar' Kuran-ı Kerim yarışması Türkoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Bekir Büyükkurt birinci, Dulkadiroğlu Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Halil Mehmet Solak ikinci ve Dulkadiroğlu Sütçü İmam Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Çınar da üçüncü oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pazarcık İlçesinde Kuran-ı Kerim Okuma Yarışması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement