PKK'nın 3 Kişilik Bombacı Timi 17.5 Kilo Patlayıcıyla Yakalandı (Yeniden) (2) - Son Dakika
Güncel

PKK'nın 3 Kişilik Bombacı Timi 17.5 Kilo Patlayıcıyla Yakalandı (Yeniden) (2)

PKK\'nın 3 Kişilik Bombacı Timi 17.5 Kilo Patlayıcıyla Yakalandı (Yeniden) (2)

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerinin düzenlediği operasyonda, genel seçimler öncesinde kentteki mitinglerde bombalı eylem planlayan, ancak bunu gerçekleştiremeyen, saldırı için tekrar gelen PKK'lı, 36 yaşındaki İ.E. ile kendisine yardım eden 2 arkadaşını yakaladı.

10.11.2015 11:45

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerinin düzenlediği operasyonda, genel seçimler öncesinde kentteki mitinglerde bombalı eylem planlayan, ancak bunu gerçekleştiremeyen, saldırı için tekrar gelen PKK'lı, 36 yaşındaki İ.E. ile kendisine yardım eden 2 arkadaşını yakaladı. Teröristle birlikte C4 plastik patlayıcının gübreyle güçlendirilmesinden elde edilen 17.5 kilo RDX patlayıcı ile 10 el bombası, düzenekler ele geçirildi. Teröristlerin, sahte 'Polis Haber Gazetesi' tanıtım kartıyla bugünkü 10 Kasım tören alına girip, eylem yapmayı planladıkları öne sürüldü.

Terör örgütü PKK'nın kamplarında bomba eğitimi aldığı belirtilen İ.E., 1 Kasım genel seçimleri öncesi İzmir'de, yapılacak olan parti toplantıları ile mitinglerde bombalı eylem yapmak için kente geldi. İ.E., Diyarbakır'dan geldiği andan itibaren İ.E., İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince takibe alındı. Kentteki bir çok noktada çeşitli partilerin etkinlerinde keşifler yapan İ.E., polislerce de 24 saat takip edildi. Teknik takip sırasında da bağlantıda olduğu kişilere, polisin güvenlik önlemlerini arttırdığını söyleyip bombalı saldırıyı yapamayacağını anlatan İ.E., kentten ayrıldı.

BOMBAYI ÇIKARDIĞI ANDA YAKALANDI

İ.E.'nin kente yeniden dönmesi üzerine polisin takibi yeniden başladı. Polis ekipleri de, üzerinde bomba bulunmadığını bildikleri İ.E.'nin suç ortaklarını ve patlayıcının yerini öğrenmek için yakalamak yerine yakından kontrollü olarak takibi sürdürdü. İ.E., bu gece yarısı Gaziemir EVKA 7 bölgesindeki ormanlık alanda patlayıcıyı topraktan çıkardığında, yanında bulunan B.İ. ve M.A. ile birlikte yakalandı. Teröristin üzerinden C4 plastik patlayıcının gübreyle güçlendirilmesinden elde edilen 17.5 kilo RDX tipi patlayıcı, 10 el bombası, fünyeler ve patlatmada kullanılacak cep telefonu ele geçirildi.

SAHTE TANITIM KARTI YAPMIŞLAR

Terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan kaydı bulunan Kadifekale semtinde esnaf M.A. adlı şühnelinin üzerinde ise, sahte 'Polis Haber Gazetesi' diye düzenlenen tanıtım kartı çıktı. Seçimlerden önce istedikleri eylemi yapamayan şüphelilerin, İzmir Cumhuriyet Meydanı'ndaki 10 Kasım törenleri için harekete geçtikleri öne sürüldü. M.A.'nın da, sahte olan bu basın kartı sayesinde, İ.E.'nin hazırladığı patlayıcı düzeneğini tören alına getirip bırakacağı iddia edildi. İ.E.'nin, hazır olan cep telefonu düzeneğini harekete geçirip törenler sırasında patlatmayı gerçekleştireceği kaydedildi. Bombacı teröristin ve iki suç ortağının yakalanmasından sonra, kullandıkları adreslerde de sabaha karşı operasyon düzenlendi. Aramalarını halen devam ettiği açıklandı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PKK'nın 3 Kişilik Bombacı Timi 17.5 Kilo Patlayıcıyla Yakalandı (Yeniden) (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement