PKK, Nisanda Türkiye'ye Karşı Silah Bırakabilir - Son Dakika
Güncel

PKK, Nisanda Türkiye'ye Karşı Silah Bırakabilir

HDP heyetinin son İmralı ziyaretinden Türkiye için tarihi bir karar çıktı. PKK, nisanda toplayacağı kongreyle birlikte "Türkiye'ye karşı silah bırakma kararı" alabilir.

20.12.2014 07:42  Güncelleme: 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Daha önceki ziyaretlerden farklı olarak, HDP Heyeti'nin İmralı ziyareti, ziyaretten yaklaşık 48 saat sonra duyuruldu. HDP'den dün akşam saatlerinde yapılan açıklamayla öğrenilen ziyaret, çarşamba günü gerçekleşti.

MÜZAKERE İÇİN ENGEL KALMADI

HDP'nin açıklamasında, "Çözüm süreci kapsamında İmralı, Kandil, Devlet ve Hükümet ekseninde yürütmüş olduğumuz görüşme trafiği devam etmektedir. Görüşmeler kapsamında 17 Aralık Çarşamba günü İmralı Adası'nda Sayın Öcalan'la 3 saate yakın bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantının sonucunda kamuoyuyla paylaşmak isteriz ki; Bu süreçte İmralı'da Sayın Öcalan'la Devlet heyeti arasında yoğun bir görüşme trafiğinin yaşandığı, yapılan toplantılar neticesinde anlamlı derin müzakerelere geçme konusunda herhangi bir engel olmadığı heyetimize aktarılmıştır" denilmesi dikkat çekti.

ÖCALAN'IN KANDİL'DEN İSTEĞİ

Edinilen bilgilere göre HDP heyeti, gizli İmralı ziyareti öncesi Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu Çözüm Süreci Bürokrasisiyle seri görüşmeler gerçekleştirdi. Heyetin Öcalan ile görüşmesine üst düzey bir MİT yetkilisi de katıldı. Öcalan, HDP'lilere, devlet heyeti ile yaptığı görüşmelere ilişkin bilgi verdi, Kandil'den hükümetin bölge illerinde "kamu düzeninin sağlanması" isteğinin mutlak olarak karşılanması isteğinde bulundu. Öcalan'ın bu isteği Eylem Planı'nın kamuoyuna açıklanmayan takviminin ilk maddesi olacağı belirtiliyor.

PKK'NIN SİLAH BIRAKMA KARARI

Öcalan'ın, kamu düzenini bozacak eylem ve uygulamalardan vazgeçilmesine paralel olarak müzakerelerin başlayacağı, 2015'in ilk aylarında yapacağı çağrının ardından, PKK'nın nisan ayında toplayacağı kongreyle birlikte " Türkiye'ye karşı silah bırakma kararı" alacağı vurgusu yaptığı öğrenildi.

Öcalan ile görüşmelerinin ardından heyet önceki gün ve dün Çözüm Kurulu Üyeleri'yle görüşmelerini sürdürdü. Heyet gelecek hafta başında da Kandil'e giderek, Öcalan'ın son değerlendirmelerini aktaracak; Kandil'in görüşünü aldıktan sonra Türkiye'ye dönecek. Kandil'in de Öcalan'ın revize ettiği takvime uyduğunu açıklaması halinde "anlamlı ve derin" müzakerelere geçilecek. (Kaynak: Hürriyet)

PKK, Nisanda Türkiye\'ye Karşı Silah Bırakabilir
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel PKK, Nisanda Türkiye'ye Karşı Silah Bırakabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • 21 Amed genlik : Yeter artık bitsin bu savaş huzur içinde herberaber yürüyelim Kürt Türk ne vark eder hepimiz beraber kazantık bu toprakları 47 27 Yanıtla
  • petrol fiatlarının düşmesine karşıyımdır: PETROL FİATLARININ DÜŞMESİNE KARŞIYIMDIR: DÜNYA NIN EN KALİTELİ PETROLLERİ KÜRTLERİN ELİNDE. . . PETROL ÇIKARMAK O KADAR KOLAY MI. KÜRT EKONOMİSİNİ BOZMAK İÇİN DÜŞÜRÜYORLAR. . . SONRA KÜRT PETROLLERİ MOTORUN ÖMRÜNÜ UZATIR. PAHALI BİLE OLSA KÜRT PETROLÜ ALMAK LAZIM GELİR. . BAŞKA PEROLLER MOTORU BOZAR. KULLANMAYIN KULLANMAYINÇ KÜRT PETROLÜ KULLANIN. MORORUN ÖMRÜ UZASIN. petrol fiatlarının düşmesine karşıyımdır 11 35 Yanıtla
  • Ramiz: Kandan nemalanların hesabına gelmez bu haber yaşasın barış ve özgürlükler 17 22 Yanıtla
  • BATMANLI: Ellerinde bırakacak silah ve Terörist mi kaldı?IŞİD hepsini bitirdi 17 16 Yanıtla
  • kürt anasının feryadı: FAKİRLERE kurban eti dağıtırken PKK'lılarca linç edilerek öldürülen Diyarbakır Gaffar Okan Anadolu Lisesi 3. sınıf öğrencisi Yasin Börü'nün (16) gözü yaşlı annesi Hatice Börü, yaşadığı tarifsiz acıya rağmen bir yaşındaki kızı Meryem ve lise birinci sınıfa giden oğlu Furkan için dik duracağını belirterek, 'Benim iki elim her iki dünyada Selahattin Demirtaş'ın yakasında olacaktır. Oğlumun katili HDP'liler ve Selahattin Demirtaş'tır. Onun yargılanmasını istiyorum. Akan kanın sorumlusu odur. Ben ağlamayacağım onları sevindirmeyeceğim. Yasinim temiz, efendi, anne babasına saygılı başarılı bir çocuktu. Bir gün olsun oğlumdan bir şikayet almadım. Oğlumun hiç kimseye zararı yoktu. Oğlum eline taş sopa alarak kimseye saldırmadı. Kimse yardımlarına gitmedi ne polis nede asker. Çocuklarımız öldürüldükten saatler sonra geldiler' dedi. Arkadaşlarımın cesedini gördüm 16 14 Yanıtla
  • TÜRKİYEYİ SEVEN VE BÖLÜNMEYE KARŞI OLAN BİR KÜRT: TÜRKİYEYİ SEVEN VE BÖLÜNMEYE KARŞI OLAN BİR KÜRT: Şunu unutmayalım eğer türkiye karışır ve kürtlerin yaşadığı bölgeler ayrılırsa. 1. batıda yaşayan kürt sayısı doğu ve güneydoğuda yaşayan kürtler kadar var. ayrılma durumunda bunlar ister istemez tedirgin olacak ve geri dönüş. o zaman geri dönenlerle oradaki kürtler birbirini yer. . . 2. küçülmüş türkiye yine ayakta kalır. halk daha zengin ve mutlu yaşar. eski öneminden fazla bir şey kaybetmez. 3. kürt türk evliliğinden doğan 5 milyon melezin büyük bir kısmı türklüğü seçer. . . 4. kürt bölgeleri arasında zenginlik farkı çok olunca kürtler arası korkunç bir iç savaş başlar. 5. şiiler kürtlere hücum eder. 6. dış devletler müdahale eder ve kürdistan zenginliklerini paylaşır. 7. kürtler darmadağın olur. ve türkiye yi ararlar. . Kürtlerin aklı selimleri bu durumu gayet iyi bildiği için ayrılma fikrine karşılar. Elbette ekonomik ve sosyal haklar istenecek. ama bu terörle değil demokratik yollardan 18 10 Yanıtla
  • polan: lan dıyarbakırda kurban etı dagıtan masumuydu sence o bınada hdplılere saldıran hudapardı bılmeden konuşuyorsunuz gafar okanı şehıt eden kım hudaparlılar yanı hızbullah şımdıkı adı hudaparlı 6 7 ekım olayında bunun sorumlusu erdogandır selhatın demırtaşı kımsye yedırmeyız aklınızı başınza toplayın 5 6
  • cano: Zongildakli sen git findik topla ha ha ha 9 0
  • kaynaa: devlete elektirik parası vermeyeyn kaçak trafo kuran, sosyal yardımlardan kömür bedava, yağ bedava, un bedava çay bedava, sgk pirimi yok gibi, vergi veren yok, feodalite var, faşist ırkçılık var, özerklikmi bölünmemi allah sonlarını hayır eylesin . akılı olan bu konuyu gündeme bile getirmez, varmı dünyada Türkiye cumhuriyeti gibi bir ülke, böyle başka ülke. emperyalist güçlerin taşeronları aklını başına lamlaı siahı bırakmalı devlet babaya sığınmalı 4 3
  • Meto: Katiliyorum. Gerci siyasetten fazla anlamam. Güzel. Benden bir puan, sana. 4 1
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı
    08:39 Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı

    Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta mücadele veren Hacılar Erciyesspor, sahasında Erzincan Ulalarspor ile 1-1 berabere kalarak haftayı galibiyetle tamamlayamadı. Antrenör Emin Altındağ, üzüntüsünü dile getirirken, takımın pes etmeyeceğini ve liderliği korumak istediklerini belirtti.

  • Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı
    08:33 Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı

    Kara yollarında yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam eden kesimlerde sürücülerin yavaş gitmeleri ve trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekmektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yol durumu bültenine göre, birçok otoyol ve yol kesiminde üstyapı onarımı, yenileme çalışmaları, şev kayması, bağlantı yolu yapımı ve diğer çalışmalar nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır. Sürücülerin bu kesimlerde dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları önemlidir.

  • MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek
    08:31 MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek

    YouTube fenomeni MrBeast, Amazon Prime Video ile anlaşma yaparak bir yarışma programı çekeceğini duyurdu. Programda 1000'den fazla yarışmacı olacak ve kazanan kişiye 5 milyon dolar ödül verilecek.

  • Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli
    08:31 Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli

    Türkiye'de e-ticaretin hızla büyüdüğüne dair veriler, son yıllarda dikkat çekici bir artışı gösteriyor. Pandemi döneminde e-ticaretin ivme kazanması, bu alandaki potansiyelin ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Türkiye'de e-ticaretin geçmişe yönelik bir analizi ve gelecekteki potansiyelini SDN Kurucusu Hakkı Alkan, Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün ve Pazarlama Grup Direktörü Görkem Dereli ile konuştu.

  • İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı
    08:31 İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda, PKK/KCK-YPG/PYD terör örgütüne üye olan ve bu örgütlerin sosyal medya üzerinden propagandasını yapan 5 Suriye uyruklu şüpheli gözaltına alındı.

  • vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı
    08:31 vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı

    Çinli teknoloji şirketi vivo, Pad 3 Pro tableti ile birlikte TWS 4 Bluetooth kulaklık modelini tanıttı. vivo TWS 4, Hi-Fi desteği, aktif gürültü engelleme özelliği ve uzun kullanım süresi ile dikkat çekiyor. Qualcomm S3 ses platformu ile desteklenen kulaklıkların fiyatı ve ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı henüz belirsiz.

  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:25 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 organize suç örgütünün çökertildiğini, 25 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Operasyonlarda ele geçirilenler arasında silahlar, uyuşturucu madde ve diğer suç unsurları bulunuyor.

  • İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı
    08:19 İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı

    İzmir'de jandarma ekipleri tarafından PKK terör örgütüne yönelik MİT destekli şafak operasyonunda 5 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    08:15 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • Mahzen-13 operasyonlarında 2 çete çökertildi
    08:14 Mahzen-13 operasyonlarında 2 çete çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı
    08:12 İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli, İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen MİT destekli şafak operasyonunda gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.


Advertisement