Polisten Gençlere Feribot Turu - Son Dakika
Yerel

Polisten Gençlere Feribot Turu

Polisten Gençlere Feribot Turu

Bitlis’in Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP)’ kapsamında “İşimi Seviyorum Geleceğe Umutla Bakıyorum-3” projesi adı altında açılan kurslara katılan gençler ve aileleri için Van Gölü’nde feribot turu düzenlendi.

21.09.2014 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP)' kapsamında "İşimi Seviyorum Geleceğe Umutla Bakıyorum-3" projesi adı altında açılan kurslara katılan gençler ve aileleri için Van Gölü'nde feribot turu düzenlendi.

Aileleriyle birlikte düzenlenen tura katılan gençler, feribotta halay çekerek gönüllerince eğlendi.

Gezide proje kapsamında açılan kurslarla ilgili bir açıklamada bulunan Tatvan İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, 2012 ve 2013 yıllarında da aynı projeyi hayata geçirerek dezavantajlı guruptaki gençlerin önünü açtıklarını belirtti. İlk iki projeyle 56 kursiyere istihdam sağladıklarını ifade eden Çankaya, bölgedeki işsizlik oranının yüksek olması nedeniyle gençlerin projeye yoğun katılım gösterdiğini söyledi. Çankaya, "ÇOGEB kapsamında hazırlanan 'İşimi Seviyorum Geleceğe Umutla Bakıyorum - 3' projesine İş-Kur istihdam sağlıyor, Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tatvan Halk Eğitimi Merkezi de kurs ortamı ve öğretici imkanı sunuyor. Vatandaşların ve esnafın manevi destekleriyle projemizi hayata geçirdik. Projemiz kapsamında otomotiv elektrikçiliği, doğalgaz iç tesisatı cihaz montajı ve telkari kurslarını açtık. Her kursa 15-18 yaş aralığında 15'er kişi aldık" dedi.

Dezavantajlı gurupta olan ve iş imkanı olmayan kursiyerleri topluma kazandırarak iş imkanları sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Çankaya, "Proje kapsamında bugün düzenlediğimiz feribot turu projemizin ilk faaliyeti oldu. Bundan sonra Mardin, Gaziantep ve Şanlıurfa gezilerimiz de olacak. Ayrıca 100 kursiyerimizin ailelerinden ilkokula giden çocuklarına kırtasiye malzemeleri yardımlarımız oldu. Bunların yanı sıra çocuk ve gençlerin gelişimi için futbol kursu, sportif faaliyetler ve sosyal aktiviteler de düzenledik" ifadelerini kullandı.

Kurs süresince gençlere istihdam sağladıklarını dile getiren İş-Kur Bitlis İl Müdürü Alaattin Aslan ise, "İş-Kur'un görevlerinden biri de istihdama yönelik çalışmalar yapmaktır. Proje kapsamında, spor faaliyetleri ve gezi turları ile sosyal faaliyetler yapılıyor. Amaç, gençlerimizi topluma kazandırıp kendi istihdamlarını sağlayabilmeleri konusunda öncülük yapabilmektir. İş-Kur olarak kursa katılan kursiyerlere günlük ücret ödüyoruz. Kurslar 3 ay sürecek. Kurs sonunda kursiyerlerimizi, esnaf kardeşlerimizin yanında bir işe yerleştirmeyi düşünüyoruz. İş yeri açmak isteyen kursiyerlerimizi de devletin bazı desteklerinden yararlandırarak imkan sağlamaya çalışacağız" diye konuştu.

Feribot gezisine Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, kamu kurum amirleri, kursiyerler ve kursiyer aileleri katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polisten Gençlere Feribot Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement