Postacılar Yollarda - Son Dakika
Yerel

Postacılar Yollarda

Ankara'ya seslerini duyurmak için Bursa'dan yürüyerek yola çıkan Türk Haber-Sen Bursa Şubesi üyesi 4 postacı, Bilecik'in Bozüyük ilçesine geldi.

04.05.2013 14:13

Ankara'ya seslerini duyurmak için Bursa'dan yürüyerek yola çıkan Türk Haber-Sen Bursa Şubesi üyesi 4 postacı, Bilecik'in Bozüyük ilçesine geldi.

Posta Telgraf Teşkilatı'nın (PTT) anonim şirket olmaması ve yıpranma hakkının verilmesi için yola çıkan Türk Haber-Sen Bursa Şubesi üyesi 4 postacıyı, ilçe girişinde Türk Haber-Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Türkoğlu ile Kamu-Sen Bilecik İl Temsilcisi Ömer Yel ve karşıladı. Burada gazetecilere açıklama yapan Türk Haber-Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, bu yürüyüşlerinin iki gayesi olduğunu belirtti. Bunların birinin Posta Telgraf Teşkilatı'nın (PTT) anonim şirket olmasına tepki göstermek, ikincisinin ise postacılar için yıpranma hakkı talebi olduğunu anlatan Avcı, "Yıpranma hakkı için birçok kez açıklama yaptık, TBMM'ye dilekçeler yazdık fakat sorun çözülmedi. Milletvekilleri kendilerine yıpranma hakkı aldıkları halde postacılara bunu vermediler. 5510 Sayılı Kanun'un 40'ıncı maddesine göre postacılar 55 yaşında zorunlu emekli oluyor. Yani kanunda postacıların yıprandığı kabul edilmiş fakat yönetmelik çıkarıp uygulamaya konulmamış. Sayın Çalışma Bakanından yönetmeliği düzenleyerek postacıların yıpranma haklarının verilmesini talep edeceğiz. Tabii geçmişte yaptığımız açıklamalarda sesimizi duyuramadığımız için bu sefer sağır sultan duysun diye yollara düştük. Bu yürüyüşümüz inşallah amacına ulaşır. Ayrıca biz PTT'nin özelleşmesini istemiyoruz. En yakın olarak Türk Telekom'u örnek verebiliriz. Bizlere, 'Daha iyi olacak, vatandaşın faydasına olacak' dediler ama hiç de vatandaşın faydasına olmamıştır. Vatandaşın halen faturaları kabarık gelmektedir. Özelleştirmeler insanları açlığa, yoksulluğa mahkum etmektedir. Hükümetlerin görevi vatandaşı sefalette değil, refahta yaşatmaktır. PTT'de şu an taşeronların durumu ortada. Ne yapıyorlar? Postacıyla aynı işi yapan taşeron elemanı 800 TL maaşla çalışıyor. Postacı ise 2 bin TL alıyor. Yani bu nasıl sosyal bir adalet, nasıl bir sistem ben anlayamadım. Sayın Başbakan evlenenlere 3 çocuk tavsiyesinde buluyor. Biz de bu tavsiyeyi taşeronda çalışanlara sorduk. Onlar da, 'Biz evlenemiyoruz ki nasıl çocuk yapalım?' diyorlar. Gidişat buraya doğru gidiyor. Türk milletinin buna karşı çıkmasını istiyoruz. Tavrımız bundan yanadır. Ankara'ya da bunun için yürüyoruz" ifadelerini kullandı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Postacılar Yollarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement