Postacılardan Maskeli Eldivenli Sarı Toz İsyanı - Son Dakika
Güncel

Postacılardan Maskeli Eldivenli Sarı Toz İsyanı

Postacılardan Maskeli Eldivenli Sarı Toz İsyanı

Bursa'daki postacılar konsolosluklara gönderilen sarı toz önlemlerinin sadece konsolosluk çalışanları için alınmasını eleştirdi.

01.11.2014 15:53

Bursa'daki postacılar konsolosluklara gönderilen sarı toz önlemlerinin sadece konsolosluk çalışanları için alınmasını eleştirdi. Maske ve eldiven takan postacılar, zarfı taşıyan postacılar için hiçbir önlem alınmaması gerektiğini söyledi.

İstanbul'da geçen hafta Cuma günü 5 konsolosluğa zarf içinde sarı toz gönderildi. Büyük panik nedeniyle toz inceleme altına alındı, konsolosluk çalışanları da hastanede gözetim altında tutuldu. Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Haber-Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, sendika binasında beyaz eldiven ve maske takarak açıklama yaptı. Zarfı taşıyan meslektaşlarının güvenliğinin hiçe sayıldığını savunan Avcı, kamuoyunda PTT çalışanları ile ilgili risk ve endişeden söz edilmediğini söyledi. PTT yetkililerinin de çalışanlarla ilgili tedbir alma yönünde herhangi bir çalışmasının bulunmadığını ön esürülen Avcı, şöyle dedi:

"Konsolosluk çalışanları kadar PTT çalışanlarının da önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum. Yetkililerin gönderilerin kabulünden dağıtıma kadar çalışanlarla ilgili önemli tedbirleri almasını talep ediyoruz. Taşıdığımız gönderiler, sadece sarı toz değil. Yurtdışı kabullerde Ebola virüsü, hac farizalarını yerine getiren hacıların Arabistan'dan göndermiş olduğu hurma ve çeşitli eşyalarda Mers virüsünün bulaşma riskini taşıyoruz. Manisa ve Karaman Ermenek'deki facianın benzerleri yaşanmadan önce tedbir alınmalı."

POSTACILARA ELDİVEN VE MASTE DAĞITACAĞIZ

Türk Haber-Sen Bursa Şubesi olarak gerekli önlemlerin alınmaması halinde çalışanlara eldiven ve maske dağıtacaklarını belirten Orhan Avcı, şüpheli postalara karşı 5 yıl önce PTT binalarına alınan X-Ray cihazlarının da atıl durumda bırakılmak yerine kullanılmasını istedi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Postacılardan Maskeli Eldivenli Sarı Toz İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement