Prysmian İşçileri Madencileri Unutmadı - Son Dakika
Yerel

Prysmian İşçileri Madencileri Unutmadı

Prysmian İşçileri Madencileri Unutmadı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde kurulu bulunan Prysmian kablo fabrikasında çalışan işçiler, Soma’da hayatını kaybeden madenciler için saygı duruşunda bulunup iş bırakma eylemi yaptı.

15.05.2014 15:45

Bursa'nın Mudanya ilçesinde kurulu bulunan Prysmian kablo fabrikasında çalışan işçiler, Soma'da hayatını kaybeden madenciler için saygı duruşunda bulunup iş bırakma eylemi yaptı.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Bursa Bölge Temsilcisi Ayhan Ekinci, Soma'daki facia hakkında açıklamalarda bulundu. Basın açıklaması öncesi maden kazasında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Kazanın daha fazla kar hırsı ve ihmallerden kaynaklandığını belirten Ekinci, "Çalıştırılan kaçak işçiler yüzünden madende kaç işçinin olduğu sayısı bile verilemiyor. Ucuz işçi çalıştırmak ve güvenlik tedbirleri alınmaması yüzünden 300 kişiye yakın insan ölmüştür. Kuzey Kore'de gemi faciasından kendini sorumlu gören devlet başkanı istifa etmiştir. Bu olay o kazadan daha vahim bir durumdur" dedi.

Vardiyası dolan işçiler fabrikayı terk ederken, diğer işçiler tezgahlarının başına dönerek, eylemlerini vardiya sonuna kadar sürdüreceklerini söylediler. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prysmian İşçileri Madencileri Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement