"Quality Management 2011" Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Yerel

"Quality Management 2011" Ödülleri Sahiplerini Buldu

(POYD) resmi yayını GM Turizm ve Yönetim Dergisi tarafından düzenlenen "Quality Management 2011" ödülleri POYD Galası'nda sahiplerini buldu.

11.11.2011 22:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği'nin

(POYD) resmi yayını GM Turizm ve Yönetim Dergisi tarafından düzenlenen "Quality Management 2011" ödülleri POYD Galası'nda sahiplerini buldu.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği'nin resmi yayını olan GM Turizm ve Yönetim Dergisi tarafından Türk turizmine katma değer sağlamak üzere bu yıl ikincisi gerçekleştirilen "Quality Management 2011" ödülleri The Marmara Otel'de düzenlenen POYD galasında sahiplerini buldu. Ödül törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Kültür ve Turizm Müsteşarı Özgür Özaslan, Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, POYD Başkanı Adnan Özsoy, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır ile turizmciler ve otel yöneticileri katıldı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, burada yaptığı konuşmada, kalite yönetiminin önemini vurgulamak üzere böyle bir ödül töreni düzenleyen POYD ve GM Turizm ve Yönetim Dergisi'ne teşekkür etti. Yatırım ve iş hacmini geliştiren, gelir yaratan, yeni istihdam alanları açan, sosyal ve kültürel hayatı geliştiren turizm sektörünün, dünya ekonomisinin yüzde 10,7'sine tekamül ettiğini kaydeden Arıcı, turizmin dünyada istihdamın yüzde 7,8'sini oluşturan büyüklüğe ulaştığına dikkati çekti. Türkiye'ye gelen turist sayısı 10 yıl öncesine göre 3 kat arttığına da dikkati çeken Arıcı, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yılı 28,6 milyon turist ülkemizi ziyaret etmiştir. Ülkemiz turist sayısı bakımından 7. sıra, turizm gelirleri bakımından 2000 yılında 7,6 milyar dolar iken 2010'da yaklaşık 3 kat artışla 20,8 milyar dolara yükseldi, ülkemiz bu alanda dünyada 9. sırada yer almaktadır. Bunda en büyük pay tabi ki sizlerindir. 2011 yılının ilk 9 ayında geçen seneye göre yüzde 10,76'lık artış yaşanarak ülkemizi 25 milyon 625 bin 298 kişi ziyaret etmiştir. Turizm geliri 2011 yılının ilk 9 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,5 artış yaparak, 17 milyar 811 milyon liraya yükselmiştir."

Arıcı, dünya turizmde vazgeçilmez aktörü olan Türkiye'nin bu başarısını turizmcilerin titiz çalışmaları, Türkiye'nin sunduğu turizm olanakları ve çeşitliliği, fiyat ve kalite dengesi ile turizm sektörünün tüm bileşimleriyle gerekleştirdiği işbirliği sonucu gerçekleştiğini kaydetti.

Arıcı, şöyle konuştu:

"Ülkemizin dünya turizm sektöründe rekabet gücünü artırmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çalışmalar çerçevesinde turizm bölgeleri oluşturulmasına destek verilmekte, turizm alanları projeleri geliştirilmekte ve buralarda eğlence merkezleri, golf sahaları gibi üst yapı ve turizme yönelik altyapı yatırımları teşvik edilmektedir. Turizmin geliştirilmesi için gerçekleştirilen yatırımlar hizmet kalitesi faktörü ile desteklendiğinde hedefe ulaşılabilecektir. Tatilini geçirdikten sonra evine mutlu dönen turist her türlü tanıtım faaliyetinden daha etkilidir."

Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, turizmcilerin özveri ile çalıştığını belirterek, "Yaptığınız bu güzel işin ödüllendirilmesi için buradayız" dedi.

POYD Başkanı Adnan Özsoy, 2010 yılında düzenlemeye başlanan ödül törenini uluslararası yapmayı hedeflediklerini söyleyerek, turizmcilere turizme yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti. Özsoy, turizmi akademik anlamda da destekleyecek çalışmalar yapıldığını belirterek, Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nun yakında fakülte olacağını bildirdi.

-Ödüller-

12 dal, 28 kategoride ödüllerin verildiği gecede, turizm alanında yaptığı çalışmalardan dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a, geçtiğimiz ay ABD'den Antalya'ya getirilen "Yorgun Herakles" heykelinin minyatür kopyası şeklinde tasarlanan özel ödül verildi. Ödülü Bakan Günay adına Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, POYD Başkanı Adnan Özsoy ve Vali Yardımcısı Serdar Halil Cevheroğlu'nun elinden aldı.

Törende Türk Hava Yolları "Havayolu Şirketleri İçin Kalite Yönetimi Ödülü" almaya hak kazanırken, Garanti Bankası'na "Turizm Yatırımlarını Destekleyen Bankalar İçin Kalite Yönetimi Ödülü" verildi.

Dış kaynak destek hizmetleri dalında çamaşır yıkamada Özgörkey, kat hizmetlerinde ABM Group, insan kaynaklarında kariyer.net, güvenlik hizmetlerinde Securitas Güvenlik, eğlencede ise Seans Organizasyon ödül aldılar.

Tur operatörleri ve acenteler için kalite yönetimi ödülü ise 12 ayrı kategoride sahiplerini buldu. Kongre ve tanıtım acentelerinde Figür Kongre, spor acentelerinde Aquasun Turizm, Ortadoğu pazarı tur operatörlerinde Summer Tours, Balkan pazarında Tez Tour, Baltık pazarında Akay Tour, İskandinav ülkeleri ve Finlandiya pazarında TUI, İngiliz pazarında Thomas Cook, iç pazar tatil internet sitelerinde tatilsepeti.com, iç pazar tur operatörlerinde ETS Tur, Incoming acentelerde Kayı Tur, BDT pazarında Tez Tour, Alman pazarında ise TUI ödüle layık görüldüler.

Törende alternatif turizm çeşidi ve bölgesi için kalite yönetimi ödülü Belek Golf'e, yeşil oteller için kalite yönetim ödülü Calista Luxury Resort'e, turizm yatırımcıları için kalite yönetimi ödülü Crystal Grup'a, zincir oteller için kalite yönetimi ödülü Crystal Grup'a, otel idaresi kalite yönetim ödülü Resort Ege, Rixos Premium, Resort Akdeniz ve Adam-Eve'e, kişi Kalite yönetimi özel ödülü Talha Görgülü, bölge Kalite yönetimi özel ödülü (bölge) Seferihisar'a verildi.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Quality Management 2011' Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement