Racha Derneği'nden Suriyeliler'e 4 Ambulans - Son Dakika
Güncel

Racha Derneği'nden Suriyeliler'e 4 Ambulans

Racha Derneği\'nden Suriyeliler\'e 4 Ambulans

Merkezi Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan ve Fukara Vakfı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Racha Derneği üyelerinin bağışlarıyla Suriyeliler için alınan 4 ambulans, İstanbul'dan Gaziantep'e uğurlandı Ambulanslar Gaziantep Valiliği aracılığıyla, Suriye'de ihtiyaç duyulan bölgelere sevk edilecek.

30.01.2014 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan ve Fukara Vakfı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Racha Derneği üyelerinin bağışlarıyla Suriyeliler için alınan 4 ambulans, İstanbul'dan Gaziantep'e uğurlandı. Ambulansların, Gaziantep Valiliği aracılığıyla, Suriye'de ihtiyaç duyulan bölgelere sevk edileceği bildirildi.

Racha Derneği üyeleri arasında başlatılan kampanyayla alınan ambulanslar, 2'si Hollandalı, 5'i Faslı, 7 kişilik ekip tarafından Hollanda'dan yola çıktıktan sonra, karayoluyla Almanya, İsviçre, Avusturya ve İtalya'dan geçerek Yunanistan'a, oradan da deniz yoluyla Türkiye'ye getirildi. İstanbul'da mola veren grup, vatandaşlar ve Tekstilkent esnafı tarafından karşılandı.

Tekstilkent'te bir süre dinlenen ekiptekiler, İstanbul'da İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı ve diğer insani yardım kuruluşlarının temsilcileriyle bazı görüşmeler gerçekleştirdi.

Grup adına açıklamalarda bulunan İbrahim Naimi, AA'nın Suriye'de Esed rejimi tarafından işlenen savaş suçlarını belgeleyen rapor ve fotoğrafları yayınlanmasından etkilendiklerini belirterek, insanlık görevi ve din kardeşliği duygusuyla hareket ederek, harekete geçtiklerini söyledi.

Naimi, dernek üyelerinin bağışlarıyla tam donanımlı 4 ambulans aldıklarını ve bu ambulansları Gaziantep Valiliği aracılığıyla Suriye'de ihtiyaç olan bölgeye sevk edeceklerini ifade etti.

Türkiye'de gördükleri ilgiden çok memnun olduklarını ifade eden Naimi, "Türk halkının Suriye'de işlenen insanlık vahşetine karşı duyarlılığından çok memnununuz" dedi.

İstanbul'da bir süre dinlenen ve Esenler'deki Tekstilkent esnaflarıyla bir süre sohbet eden ekip, Gaziantep'e doğru yola çıktı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Racha Derneği'nden Suriyeliler'e 4 Ambulans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement